Overschot zorgbudget De Bilt goed besteed

Foto: Unknown

DE BILT – De gemeente De Bilt verwacht in 2016 een overschot op het budget voor de zorg. Het gaat om een geschat bedrag van ruim 1 miljoen euro. Het overschot betekent niet dat er onvoldoende zorg is verleend.

 Het college verwacht voor 2016 ongeveer 2,4 miljoen over te houden op nieuwe Wmo-taken (zoals dagopvang en begeleiding), tegenover tekorten van 650.000 euro voor jeugdhulp en 650.000 euro voor huishoudelijke hulp. Wethouder Brommersma: “Het overschot van ruim een miljoen euro blijft natuurlijk beschikbaar voor het sociaal domein. En we hebben intussen niet stilgezeten.”

De wethouder doelt onder andere op het voornemen om in 2017 in te zetten op ruimere ondersteuning en waardering van mantelzorgers. Ook overweegt het college om voor een grotere groep inwoners de eigen Wmo-bijdrage in zorgkosten af te schaffen. Daarnaast is de verwachting dat de algemene voorziening voor huishoudelijke hulp moet worden aangepast, vanwege een uitspraak van de Centrale Raad van Beroep, met hogere kosten tot gevolg.

“Ons beleid is en blijft erop gericht om de meest kwetsbaren in de gemeente goede zorg te bieden”, aldus Brommersma.