Recordopbrengst golftoernooi voor Helen Dowling Instituut Bilthoven

Foto: HDI

BILTHOVEN –  Maar liefst € 46.000,- (netto) werd er tijdens het golftoernooi voor het Helen Dowling Instituut opgehaald. Ruim 100 deelnemers speelden vrijdag 21 oktober het toernooi op de Noordwijkse Golfclub. Toernooiwinnaar was de flight van OCL Onroerend Goed B.V.

Organisatoren van het toernooi waren de ondernemers Kevin de Kroon (De Kroon Facilitaire Diensten), Marco ten Berge (Ten Events) en golfprofessional Ronald van Meeteren (Van Meeteren Golf).

Golfen voor het goede doel

Ieder jaar krijgen ruim 100.000 mensen te horen dat zij kanker hebben. De diagnose kanker heeft enorme impact, op de patiënt zelf maar ook op de naasten. Het Helen Dowling Instituut biedt hulp vanuit haar vestigingen in Bilthoven, Groesbeek en Arnhem. Jaarlijks helpt zij 1.900 mensen met kanker én hun naasten met psycho-oncologische zorg. Zonder hulp van bedrijven, donateurs en sponsoren kan het HDI dit belangrijke werk niet voortzetten. De opbrengsten van het golftoernooi zijn daarom van vitaal belang voor het HDI.

Golfen, spelen en winnen

Het toernooi werd afgesloten met een borrel en diner. Tijdens het diner gingen 14 kavels onder de hamer. Een van de klappers van de avond was het safaribeeld ‘Giraffe’ van Ocean Sole, gemaakt van teenslippers, dat € 2.600 opleverde.

Winnaars

Naast de toernooiwinnaars vielen meerdere deelnemers in de prijzen. De Nearest to the pin werd gewonnen door Rob van Doorn (man) en Margriet van Amerongen (vrouw). Winnaar van de Longest drive was Robin van Deutekom (man) en Liesbeth van Loon (vrouw). Er waren maar liefst 3 winnaars van de putting contest waarna een spannende play-off plaatsvond. Uiteindelijke winnaar was Auke Ferwerda. De flight van Nijenhuis en Houpst Makelaars versloeg golfprofessional Ronald van Meeteren. Zij mogen hun spel nog verder aanscherpen tijdens een clinic aangeboden door de pro. Er werd geen hole in one geslagen.

Hoofdsponsors

Hoofdsponsors van het HDI Charity Golftoernooi zijn De Kroon Facilitaire Diensten, Ten Events, Van Meeteren Golf en Kick Vormgeving & Media. Daarnaast stelden vele sponsors en tientallen bedrijven veilingstukken en loterijprijzen beschikbaar.

toernooiwinnaars-ocl-onroerend-goed-bv giraffe-ocean-sole-veiling

Bewaren

Bewaren