FC De Bilt zet stijgende lijn voort

Foto: ©Aneo Mario Koning (Fotokoning.nl)

AMERSFOORT – Na drie overwinningen stond op zaterdag 29 oktober de uitwedstrijd tegen het Amersfoortse CJVV op het programma.

CJVV was als promovendus heel goed aan het seizoen begonnen, maar zakte de laatste weken toch iets af en bij FC De Bilt was het precies omgekeerd. Met een overwinning kon de Biltse ploeg in het linkerrijtje belanden; waar het ook zeker thuis hoort. Om half drie begon de wedstrijd op het mooie complex van CJVV en wederom kon het publiek genieten van de najaarszon.

CJVV begon heel voortvarend en zocht de aanval. De mannen uit Amersfoort combineerden uitstekend en het leek erop dat FC De Bilt een zware middag zou krijgen. Toch bleek dat mee te vallen, omdat de Biltse verdediging o.l.v. aanvoerder Jeffrey Dijksman de zaak goed onder controle had. CJVV had weliswaar veel balbezit, maar keeper Ricardo Pouw kreeg het niet echt moeilijk. Ook De Bilt kwam er enkele keren goed uit en dan was het eigenlijk veel gevaarlijker. Zo ook in de 13e minuut toen Tom Karst goed werd weggestuurd en in tweede instantie zijn kans goed benutte: 0-1.

Daarna was het weer CJVV dat doorging met veel balbezit, maar te weinig echte kansen creëerde. Na een half uur pakte FC De Bilt wat meer het initiatief en dat resulteerde in een beslissende fase van de wedstrijd. In de 36e minuut ging verdediger Steven van den Berg mee naar voren en hij schoot heel beheerst de 0-2 in het doel. Enkele minuten later pakte Ricardo Pouw een hoge voorzet uit de lucht en schoot de bal perfect de diepte in. Dit keer was het de razendsnelle Mike Versloot die er met de bal vandoor ging en onberispelijk binnenschoot. Jammer dat kort daarna de hardwerkende Kevin de Haas geblesseerd raakte door een onbesuisde actie van de Amersfoortse nummer 11, die er met een gele kaart nog genadig af kwam. Vlak voor rust werd de wedstrijd definitief beslist. Uit een mooie voorzet van Sam Eerdmans scoorde Joey de Ruyter de 0-4.

Tweede helft

Na rust had de score nog veel hoger kunnen uitvallen, maar CJVV had ook nog best aardig terug kunnen komen, want zij werden bij vlagen best gevaarlijk voor het Biltse doel, maar vandaag lukte het hen gewoonweg niet. Ze hadden zeker geen geluk, maar het was ook een verdienste voor de ploeg van Gerrit Plomp, want alle spelers, ook de invallers, haalden vandaag een dikke voldoende!
Een van de invallers, de voor Mike ingebrachte spits Sander van den Berg was al enkele keren dicht bij een doelpunt en in de 86 minuut bekroonde hij zijn ijver met een mooi doelpunt, na aangeven van Joey. Een 0-5 overwinning is heel mooi, maar tijd om gas terug te nemen is er zeker niet!

Volgende week komt De Meern op bezoek in De Bilt. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

Het tweede speelde gelijk in de uitwedstrijd tegen Geinoord. Twee ploegen in de subtop die elkaar goed in evenwicht hielden.