Ebbe Rost van Tonningen voorgedragen als kandidaat-wethouder

Foto: Rost van Tonningen

BILTHOVEN –  Maandag 31 oktober bekrachtigde de nieuwe coalitie van de gemeente De Bilt haar samenwerking. Sinds het vertrek van voormalig wethouder Jolanda van Hulst (VVD) hebben D66, CDA en GroenLinks, na een eerste verkenning van de mogelijkheden, intensieve en constructieve gesprekken gevoerd met Beter De Bilt. De nieuwe coalitiepartner draagt de heer Ebbe Rost van Tonningen voor als kandidaat-wethouder. De gemeenteraad zal zich in zijn komende vergadering van 3 november beraden over de voordracht.

 De coalitiepartijen blijven hun schouders zetten onder het in 2014 opgestelde coalitieakkoord ‘Oog voor elkaar, oog voor de toekomst’. In een addendum hebben zij enkele aanvullende afspraken vastgelegd. Zo committeren de coalitiepartijen zich aan de huisvesting van het door het Rijk vastgestelde aantal vluchtelingen met een verblijfsvergunning en houden zij vast aan het door de gemeenteraad vastgestelde financiële kader voor een nieuw te bouwen zwembad.

Aanstaande donderdag 3 november zal de gemeenteraad zich over de voordracht van de heer Rost van Tonningen buigen en stemmen over zijn kandidaatstelling. Indien dit tot een benoeming leidt, is de heer Rost van Tonningen per direct wethouder.