De Bilt gaat fysieke drempels wegnemen

Foto: Unknown

DE BILT – De gemeente De Bilt gaat aan de slag om de toegankelijkheid van straten en pleinen voor mensen met een fysieke beperking te verbeteren. Gebruikers van rolstoelen, rollators en scootmobielen worden opgeroepen om knelpunten door te geven aan het gemeentelijk Meldpunt Openbare Ruimte. Op basis daarvan wordt een meerjarenplan opgesteld om deze knelpunten te verhelpen. Hierbij wordt rekening gehouden met geplande werkzaamheden, zoals herbestrating of de vervanging van riolen.

Een motie van deze strekking werd op 3 november aangenomen tijdens de begrotingsbehandeling van de gemeenteraad. De motie was ingediend door GroenLinks, mede namens Beter De Bilt, D66, PvdA, SP en VVD. Fractievoorzitter Anne de Boer gaf aan dat de gemeente hiermee een goed begin kan maken met de uitvoering van het VN-verdrag voor de rechten van personen met een beperking. Dat verdrag werd eerder dit jaar ook door het Nederlandse parlement geratificeerd.

Het is op dit moment niet precies te voorzien hoeveel extra kosten gemoeid zijn met de uitvoering van het voorgestelde meerjarenplan. Het college is gevraagd hiervoor zo nodig komend voorjaar aan de raad een voorstel te doen in het kader van de Kadernota 2017.