Sint opent met magische sleutel het pakjeshuis in de Kwinkelier

Foto: (c) Aneo Mario Koning - Fotokoning

BILTHOVEN – Sinterklaas opende afgelopen zaterdag zijn pakjeshuis in Bilthoven. Onder toeziend oog van het massaal toegestroomde publiek hield hij rond 12 uur de magische sleutel tegen de deur.  Samen met 3 jonge fans die hem aan het begin van de Kwinkelier hadden ontvangen, de voorzitter van de winkeliersvereniging en de huurdersbelangenvereniging, stapten Sint na de openingshandeling als eerste het Pakjeshuis binnen.

Ouderwets gezellig

De pieten waren grotendeels verantwoordelijk voor de inrichting van het Pakjeshuis. Omdat de verhuiswagen uit Spanje onverhoopt pech kreeg moesten de pieten een beroep doen op Emmaus Bilthoven. Dankzij hen kon het pakjeshuis helemaal ingericht worden in de trend van Sinterklaas; ouderwets gezellig. Het interieur, zo bleek afgelopen zaterdag uit de reacties,  is voor veel oudere Sintfans een feest van herkenning, Diverse woonaccessoires en meubelstukken roepen herinneringen aan vroeger op. Voor de kleintjes is het voornamelijk spannend en intrigerend. Je krijgt tenslotte niet elke dag de gelegenheid om even achter het bureau van Sinterklaas te kruipen. Sinterklaas had er afgelopen zaterdag allemaal geen moeite mee. Een enkeling durfde zelfs even op Sint zijn bed te gaan liggen en/of te gaan zitten in zijn favoriete stoel bij de open haard.

De ondernemers in de Kwinkelier en Bilthoven Centrum steunen het initiatief van Sint van harte. “Daar waar we Sinterklaas kunnen helpen e/o versterken doen we dat”, aldus een van de voorzitters. Samen met hem gaan we er een schitterende Sinterklaastijd van maken.

Dynamische omgeving

Het pakjeshuis is niet alleen pure nostalgie. Het is ook een dynamische omgeving waar van alles te doen en te beleven is. 3x in de week ondernemen de Zwarte Pieten leuke activiteiten met kinderen. Elke dag zijn er andere “ondernemende” ZZPieten in het pakjeshuis; van fotopiet tot Piet Baret, van bakpiet tot piet Sportief. Dat maakt een bezoek aan het Pakjeshuis elke keer weer verrassend en leuk. Terwijl de kinderen vermaakt worden in het Pakjeshuis, kunnen (groot)ouders eventueel hun ‘eigen dingen’ doen in de Kwinkelier/het centrum. Maar dat hoeft niet. Ze mogen ook gewoon op een stoeltje meegenieten onder het genot van een kopje koffie of thee.

Globaal programma

  • 23 november – Fotoshoot met Fotopiet (14:00 – 18:00)
  • 25 november – Baret maken met Piet Baret (15:00 – 19:00 uur)
  • 26 november – Samen met BakPiet taai-taai poppen versieren (11:00 – 16:00 uur)
  • 30 november – Onder aanvoering van Piet Sportief je pietendiploma diploma (14:00 – 18:00 uur)
  • 2 december – Zandkleurplaten versieren met Piet Playa (15:00 – 19:00 uur)
  • 3 december – MooiMaakPiet laat zien hoe je er als Zwarte Piet uit kan zien (11:00 – 16:00 uur)

opening winkel bilthoven opening winkel bilthoven opening winkel bilthoven opening winkel bilthoven opening winkel bilthoven opening winkel bilthoven

Bewaren