Expositie van eigenzinnig, authentieke en spontane kunst

Foto: Luuk van der Bult

DE BILT – Tot en met 6 januari 2017 exposeren Jefke, Jessica, Roos (Reinaerde ateliers de Wijde Doelen) en Luuk (Reinaerde afdeling Het Lichtruim) in Restaurant Bij de Tijd. De officiële opening werd afgelopen vrijdag verricht door wethouder Mieras.

Outsider Art

Alle vier de kunstenaar horen tot de stroming die men Outsider Art noemt: hun werk is eigenzinnig, authentiek en spontaan. Jefke Dijkstra en Luuk van der Bult maken grafiek, tekenen en schilderen. Jessica Magnin en Roos Drieenhuizen werken zowel op de grafiekafdeling als op de keramiekafdeling. Daarnaast maakt Jessica ook gedichten.

Inspiratie halen de kunstenaars uit het dagelijks leven, programma’s op tv en contacten met anderen. Bij ateliers De Wijde Doelen bezoeken ze ook regelmatig exposities, musea en gaan ze op locatie tekenen. Door het maken van kunst en het exposeren staan de kunstenaars midden in de samenleving. Ze communiceren via hun werk: een expositie levert momenten van ontmoeting op.

Openingstijden

De tentoonstelling is tijdens openingstijden van restaurant Bij de Tijd te bezoeken (maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 19.30 uur (vanaf 12.00 uur kan er van de kleine kaart besteld worden, de keuken sluit om 19.00 uur). Het 2-gangen dagmenu kost 8,25 euro en het 3-gangen dagmenu 9,75 euro. Het is ook mogelijk om à la carte te eten.

Voor de maaltijd hoeft niet gereserveerd te worden, maar het wordt wel op prijs gesteld. Reserveren kan via de website: www.restaurantbijdetijd.nl, telefonisch: 030-220 9615 (vanaf 12.00 uur), of per mail: [email protected]. De ingang van het restaurant bevindt zich op de hoek van de Prof. Dr. H. Kamerlingh Onnesweg en Alfred Nobellaan in De BIlt.