Groenhorst Maartensdijk filmt ontstaansgeschiedenis gemeente De Bilt

Foto: Groenhorst Maartensdijk

MAARTENSDIJK – In 2017 bestaat de gemeente de Bilt 900 jaar. Het Groenhorst heeft de aftrap voor dit jubileum al gemaakt.

Afgelopen maandag is de filmclub van het Groenhorst Maartensdijk in snijdende kou naar de Voordorpsedijk afgereisd om met zelfgeschreven script en draaiboek te gaan filmen hoe de gemeente de Bilt is ontstaan. Aan enthousiasme geen gebrek. De leerlingen hebben keihard gewerkt; zowel de acteurs & actrices als de camera- & geluidsmannen. We werden materieel en technisch ondersteund door cineast Peter Kelder (programmamaker van oa Tegenlicht & de Hokjesman) en geregisseerd door Frank Steenbeek, producer bij Fox TV. Ook masterclass docent Gert Landman was aanwezig. Hij was bijzonder geïnteresseerd op welke manier de leerlingen zijn verhaal zouden verfilmen. Daarbij had het Groenhorst hem ook gevraagd om de rol van Bisschop te spelen.

Op vrijdag 9 december gaat de hele filmclub naar een filmstudio in Amsterdam om de grot scene te filmen en de puntjes op de i te zetten. Daarna moet er nog 2 dagen ge-edit worden om van alle shots 1 film te maken. Kortom er wordt door de leerlingen keihard gewerkt om het eerste Groenhorst geschiedenis filmproject tot stand te brengen. Wordt vervolgd!

Bron: Groenhorst maartensdijk