FC De Bilt verdiende meer dan een gelijkspel tegen koploper DHSC, 2-2

UTRECHT – Zoals inmiddels wel bekend, heeft DHSC een heleboel nieuwe spelers die stuk voor stuk prima kunnen voetballen.

Waarom zulke goede spelers bij DHSC voetballen? Ach, vroeger, heel lang geleden, heeft Wesley S. daar heel kort gevoetbald, voordat hij op zeer jeugdige leeftijd naar Ajax ging. Hij wilde nog wat leuks terug doen voor zijn oude club en schonk zo wat euro’s. FC De Bilt heeft natuurlijk ook een eigen Wesley S. en die speelt zeer verdienstelijk, soms in het eerste en soms in het tweede. Op 3 december stond de kraker in de tweede klasse op het programma en het publiek kon inderdaad genieten van een kraker aan de Thorbeckelaan.

Eerste helft

In de hele voetbalwereld wordt dit weekend middels een minuut stilte voor de wedstrijden stil gestaan bij de vliegramp in Zuid-Amerika. Zo ook voorafgaande aan DHSC en FC De Bilt. Wat die Sinterklaas op de middenstip deed, was voor mij wat onduidelijk. Gezien zijn kleine postuur zou het wellicht de eerder genoemde Wesley S. (niet Sluijk) geweest kunnen zijn. Dan het voetbal van deze middag. DHSC heeft prima spelers en vooral hun nummer 11 is van uitzonderlijke klasse. Jammer dat hij in de eerste helft voornamelijk bezig was om zijn directe tegenstander, Kevin, een gele kaart aan te smeren; gelukkig trapte de scheidsrechter daar niet in. In de eerste helft gebeurde er niet zo heel veel. Oke, die nummer 11 eiste elke bal op en speelde vooral zijn eigen wedstrijd en dat deed hij best aardig, maar gevaarlijk werd het niet. De verdediging van FC De Bilt werd zelden op de proef gesteld. Een snoeihard genomen vrije trap van DHSC Mike werd door Ricardo voor de zekerheid netjes weg gestompt. Na een half uur kopte Tom Karst op de lat, maar dat klinkt gevaarlijker dan het was, want de keeper taxeerde de bal goed. Vlak voor rust omspeelde Mike Versloot enkele verdedigers en werd net buiten het strafschopgebied onreglementair afgestopt. Sam Eerdmans nam de vrije trap en plaatste de bal netjes in de hoek waar de “Utrechtse” keeper de bal wel kon tegenhouden, maar niet voldoende, want de alerte Bart Kuijpers tikte de bal vervolgens in het doel. Rust met een 0-1 stand op het niet aanwezige scorebord.

Tweede helft

De tweede helft was een stuk spectaculairder en het werd in de tweede helft een echte kraker. DHSC zette alles op alles om de gelijkmaker te forceren, maar echt gevaarlijk? Nee eigenlijk niet. Het meeste gevaar kwam van de Biltse aanvallers. Joey de Ruijter, Tom en Mike kwamen in scoringsposities, maar de 0-2 bleef uit. Halverwege de tweede helft ging Mike er op snelheid langs en de rechtsback kon blijkbaar niet anders dan aan de noodrem trekken. De verdediger kreeg (slechts) geel en Mike raakte geblesseerd en moest kort daarna uitvallen (hopelijk valt het mee). De mooi genomen vrije trap van Joey werd door de keeper tot corner verwerkt. Sander van den Berg kwam voor Mike in het veld en hij wist wederom het net te vinden: 0-2. Daarna kreeg Tom een mooie kans om de wedstrijd definitief te beslissen, maar zijn iets te gehaaste schot ging net naast. Ongeveer tien minuten voor tijd maakte de keeper van DHSC hands, net buiten de zestienmeter, recht voor het doek. Joey schoot weer goed, maar net niet scherp genoeg en de keeper kon DHSC behoeden voor een afgang. En dan ineens, klutste de bal wat onhandig door de verdediging van De Bilt en kwam de bal voor de voeten van de nummer 11 en die schoot de bal achter Ricardo. Op zich geen paniek, want de wedstrijd was bijna afgelopen en de verdediging stond goed en FC De Bilt leek de drie punten mee te gaan nemen. Na een inworp hobbelde de bal via enkele hoofden voorbij de tweede paal en daar stond een invaller van DHSC en die knalde de bal schitterend in de bovenhoek: 2-2.

Kort daarna floot de scheidsrechter voor de laatste maal. Bij DHSC haalde men opgelucht adem en de Biltse aanhang baalde natuurlijk wel, maar mag zeker trots zijn op dit team. Ik ga er dan ook van uit dat volgende week heel De Bilt uit loopt om deze mannen o.l.v. Gerrit Plomp aan te moedigen in de wedstrijd tegen Be Fair (aanvang 14.00 uur)