FC De Bilt boekt spectaculaire overwinning

Foto: ©Aneo Mario Koning (fotokoning.nl)

DE BILT – Voor het eerst in de geschiedenis stonden FC De Bilt en Be Fair uit Waddinxveen tegenover elkaar.

De Biltse formatie is met een goede reeks bezig en wist een week eerder de koploper DHSC met de rug tegen de muur te zetten. Be Fair staat te laag op de ranglijst, doordat het te vaak in de slotfase de punten verspeelt. Het werd een bizarre wedstrijd met twee gezichten, waarbij FC De Bilt aan het langste eind trok.

Het was wat mistig en het motregende en iets voor 14.00 uur werd de wedstrijdverlichting alvast maar aangedaan. Het leek alsof FC De Bilt wilde aansluiten bij de weersomstandigheden: wat een sombere bedoeling. Be Fair pakte gelijk het initiatief en wist binnen negen minuten twee keer te profiteren van de nog niet alerte Biltse verdediging: 0-2. Kort daarna leek het erop dat Mike Versloot de aansluitingstreffer zou maken, maar zijn poging ging net naast het doel. Be Fair ging door en combineerde er lustig op los en in de 19e minuut scoorde de spits een schitterend doelpunt en de wedstrijd leek beslist. Althans dat was de mening van diverse toeschouwers op de tribune. Maar de vroege tegengoals hebben als gunstige bijkomstigheid, dat er nog veel tijd is om e.e.a. te herstellen. Zo rond een half uur kwam De Bilt beter in het spel en in de 25e minuut knalde Joey de Ruijter een vrije bal snoeihard in het net: 1-3. Vlak voor rust werd Mike prima de diepte in gestuurd, vervolgens trok hij de bal netjes voor waar Tom Karst de bal promoveerde tot de 2-3. Kort daarna maakte de scheidsrechter een einde aan de eerste helft en de mening op de tribune was in een kwartier tijd volledig omgeslagen.

Na rust ging De Bilt op jacht naar de gelijkmaker, maar ondanks een aantal prima pogingen bleef die gelijkmaker heel lang uit. Mike schoot van dichtbij een bal tegen een arm van een verdediger die zo ongeveer op de lijn stond; dat leek toch wel op een penalty, maar de scheidsrechter gaf een achterbal; klinkt vreemd, ja dat was het ook. Verder floot de scheidsrechter prima. Even later draaide Tom zit goed vrij en schoot keihard, maar de keeper wist dit schot uit de kruising te tikken. Ongeveer tien minuten voor tijd leek het doek voor FC De Bilt te vallen. Een Waddinxveense aanvaller leek op volle snelheid alleen op Ricardo af te gaan, maar daar was de nog snellere Ashwin de Ruijter die net op de tijd een schitterende verdedigende actie inzette en erger voorkwam. Dat leek wel het startsein voor een waar slotoffensief van de Biltse mannen en in de resterende minuten werd de 2-3 achterstand in een 5-3 winst omgezet met een doelpunt van Steven van den Berg en twee van Tom.

FC De Bilt sluit de eerste seizoenshelft af met een keurige derde plaats en staat samen met Veensche Boys aan kop in de tweede periode. De competitie wordt hervat op zaterdag 28 januari met de uitwedstrijd tegen TAVV.

Volg de website van FC De Bilt omtrent de oefenwedstrijd tegen AH’78 op 10 januari en de bekerwedstrijd, waarvoor de loting eveneens op 10 januari plaatsvindt.