Gemeente De Bilt biedt Collectieve Aanvullende Zorgverzekering aan

Foto: Unknown

DE BILT – Aan het einde van elk jaar kunt u een andere zorgverzekering kiezen. Heeft u een laag inkomen en/of hoge zorgkosten? Dan is de Collectieve Aanvullende Zorgverzekering (CAZ) die de gemeente De Bilt aanbiedt misschien interessant voor u. De CAZ is een basis- en een aanvullende zorgverzekering met ruime vergoedingen.

Wat zijn de voordelen?

Meedoen met de collectieve aanvullende zorgverzekering heeft verschillende voordelen:
U krijgt een uitgebreide zorgverzekering met ruime vergoedingen
De zorgverzekeraar geeft u korting op de premie voor de basisverzekering
De gemeente De Bilt betaalt een deel van de premie voor de aanvullende verzekering
De verzekeraars accepteren u altijd, ook als u minder gezond bent
In het meest uitgebreide aanvullende pakket is ook de eigen bijdrage Wmo meeverzekerd

Keuze in pakketten

Gemeente De Bilt heeft voor deze verzekering twee zorgverzekeraars geselecteerd: Menzis en Zilveren Kruis. Beide verzekeraars bieden verschillende pakketten aan. U bepaalt zelf hoe uitgebreid uw aanvullende pakket is en dus hoeveel premie u moet betalen. Welke pakketten precies beschikbaar zijn, kunt u lezen op de website www.gezondverzekerd.nl.

Komt u in aanmerking?

Of u mee kunt doen met de CAZ, hangt af van uw inkomen en uw persoonlijke situatie. Met welk inkomen u mee kunt doen, hangt bijvoorbeeld ook af van uw leeftijd, of u kinderen heeft en of u getrouwd bent. Op de website www.gezondverzekerd.nl kunt u via de berekening van de premie nagaan of u met uw inkomen gebruik kunt maken van de collectieve aanvullende zorgverzekering. Heeft u bij uw huidige zorgverzekeraar een achterstand in de betaling van de premie? Dan is overstappen helaas niet mogelijk.

Aanvragen

Er zijn 2 data om rekening mee te houden als u de verzekering wilt aanvragen:

Doe de aanvraag uiterlijk 24 januari op de website www.gezondverzekerd.nl.
Meld u vóór 1 januari 2017 af bij uw oude zorgverzekeraar
De uiterlijke aanvraagdatum voor deze verzekering is een week vroeger dan voor andere zorgverzekeringen. Deze tijd is nodig om te controleren of u voldoet aan de voorwaarden voor de CAZ.

Hulp nodig bij de aanvraag?

Wilt u overstappen, maar heeft u moeite met het invullen van het aanvraagformulier? De formulierenbrigade van de Regionale Sociale Dienst (RSD) kan u hiermee helpen. Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u bellen naar 030 – 6929504 of e-mailen naar [email protected].