50 tijdelijke woningen 17 januari opnieuw op agenda college

De BIlt – De raad heeft afgelopen raadsvergadering lang gedebatteerd over het voornemen van het college om 50 tijdelijke woningen in gemeente de Bilt te realiseren.

Het college geeft hiermee uitvoering aan het besluit van de gemeenteraad om tijdelijke huisvesting voor statushouders te regelen. De woningen zijn bedoeld voor statushouders, starters en spoedzoekers en komen op 7 verschillende locaties in de gemeente voor een periode van 10 jaar. Een deel van de raad prees het college voor zijn voortvarendheid, maar er waren ook kritische vragen over de zorgen van bewoners. Het debat ging met name over de communicatie naar de inwoners en het draagvlak voor de gekozen locaties.

Een aantal fracties droeg alternatieve locaties aan en wilde dat het college ook andere partijen dan de SSW uitnodigt om een plan te maken. Daarnaast ging het debat over de krapte op de Biltse woningmarkt en het bouwen van woningen buiten de zgn. rode contouren.

Het college wil de reacties van de gemeenteraad en de bewoners meenemen. Op 17 januari bespreekt het college of het besluit wordt aangepast. De raad spreekt daarna opnieuw over het onderwerp.