College maakt heroverweging; twee locaties voor tijdelijke woningen vallen af

Foto: Unknown

DE BILT – Het college van burgemeester en wethouders van De Bilt heeft op 17 januari 2017 opnieuw gesproken over het plaatsen van tijdelijke woningen. Het nieuwe voornemen is dat er 44 tijdelijke woningen op 5 verschillende locaties in de gemeente komen en maximaal 10 jaar blijven staan. Er zijn 2 locaties afgevallen: De Charles Weddepohllaan in Hollandsche Rading (2 woningen) en de Sint Laurensweg in De Bilt (4 woningen).

Reacties van omwonenden en raad

Op 1 december 2016 nam het college een voorgenomen besluit tot het aanwijzen van 7 locaties voor 50 tijdelijke woningen. Hierop zijn bijna 200 reacties binnengekomen. Een reactieformulier bood bezoekers van twee inloopavonden de gelegenheid te reageren op het voornemen. Daarnaast hebben omwonenden en belangenorganisaties gereageerd per brief, e-mail en in (telefonische/persoonlijke) gesprekken.

De gemeente is zich ervan bewust dat een wijziging in de directe woonomgeving impact heeft op inwoners en nabij gelegen organisaties. Dat inwoners en belangenorganisaties bezorgd of afwijzend hebben gereageerd op het voornemen van het realiseren van tijdelijke woningen in hun omgeving, is begrijpelijk en invoelbaar. De gemeente is blij met de grote inbreng van ideeën en alternatieven en de respectvolle wijze waarop met elkaar in gesprek is gegaan.
De gemeenteraad heeft tijdens haar vergadering van 22 december wensen en bedenkingen kunnen uiten op het voornemen van het college. Het college heeft het nieuwe voorgenomen besluit genomen mede op basis van de ontvangen reacties van omwonenden, belangenorganisaties en van de gemeenteraad. Ook wordt op grond van deze reacties de definitieve besluitvorming uitgesteld tot na de raadsvergadering van 23 februari 2017.

Locaties

Het college heeft in haar heroverweging de locaties Charles Weddepohllaan in Hollandsche Rading (2 woningen) en de Sint Laurensweg in De Bilt (4 woningen) laten afvallen. Deze locaties zijn afgevallen vanwege knelpunten door de beperkte ruimte. Er zijn door omwonenden en belangenorganisaties veel alternatieve locaties voorgesteld. Na onderzoek door de gemeente is hier geen nieuwe locatie uitgekomen.