Themabijeenkomst Kanker en gezin op Wereldkankerdag bij HDI in Bilthoven

Foto: Wereldkankerdag

BILTHOVEN – Zaterdag 4 februari is het Wereldkankerdag. Het Helen Dowling Instituut (HDI) in Bilthoven organiseert op deze dag een themabijeenkomst over de impact van kanker op het gezin. Anette Pet, hoofd Patiëntenzorg bij het HDI zal ingaan op het thema. Daarnaast zal de documentaire ‘Maar jij hebt kanker’ worden vertoond.

Documentaire ‘Maar jij hebt kanker’

Kanker heb je niet alleen. Het heeft ook een grote impact op je naasten. Dieske van Reemst uit Utrecht pakte zelf de camera en filmde het proces van haar moeder met borstkanker (Jannie Oskam). ‘Maar jij hebt kanker’ is een openhartig familieportret dat laat zien hoe iedereen in het gezin op zijn eigen manier met de ziekte om gaat, tijdens maar ook na de behandelingen.

Programma Wereldkankerdag HDI

09:45 uur          Ontvangst

10:00 uur          Welkom door Anette Pet, hoofd Patiëntenzorg HDI

10:15 uur          Vertoning documentaire ‘Maar jij hebt kanker’

10:50 uur          Nabeschouwing en gesprek over impact kanker op gezin

11:25 uur          Mogelijkheid rondleiding HDI

11:45 uur          Einde

Locatie is het Helen Dowling Instituut, Professor Bronkhorstlaan 20 in Bilthoven. Bijwonen van deze bijeenkomst is kosteloos. Wel vragen wij geïnteresseerden zich van te voren aan te melden door een mail te sturen naar [email protected]. In de mail kunt u het aantal personen en de namen vermelden.

Wereldkankerdag 2017

Overal ter wereld wordt op 4 februari aandacht besteed aan de ziekte waar een op de drie Nederlanders gedurende het leven mee te maken krijgt: kanker. Een ziekte die heel ingrijpend is voor de persoon die kanker heeft maar ook voor zijn of haar omgeving waaronder partners, kinderen, familieleden, goede vrienden en collega’s. Zij zorgen en begeleiden vaak intensief, met veel liefde en geduld maar hebben ook te maken met verdriet en onzekerheid. Dit jaar staan organisaties in Nederland die zich bezighouden met kankerbestrijding, patiëntenzorg, onderzoek, voorlichting, preventie en (na)zorg gezamenlijk stil bij de naasten van mensen die geconfronteerd worden met kanker. Dit doen zij met de actie: Samen in actie voor de naasten, doe ook mee! Meer  informatie over Wereldkankerdag en de speciale actie voor naasten van mensen met kanker is te vinden op de website www.wereldkankerdag.nl

Psychologische zorg bij kanker

Het Helen Dowling Instituut biedt psychologische zorg aan mensen met kanker en hun naasten. Ieder jaar helpt het HDI ruim 1.900 mensen bij de emotionele verwerking van kanker vanuit haar vestigingen in Bilthoven, Groesbeek en Arnhem