FC De Bilt speelt gelijk in de topper tegen FC Almere

DE BILT – De nummer twee tegen de nummer drie in de achtervolging op DHSC.

Beide ploegen zijn de afgelopen jaren steeds elkaars concurrent in de top van de tweede klasse en beide ploegen wachten op de felbegeerde promotie naar een stapje hoger. Op 4 februari kwam Almere naar De Bilt. De vraag was: wie houdt de afstand tot DHSC beperkt. Helaas verloren beide ploegen twee punten, na een terechte 2-2 eindstand.

Het was FC De Bilt dat al in de 6e minuut de score opende. Tom Karst schoot een van zijn befaamde, verraderlijke schoten, een verdediger veranderde de bal op ongelukkige wijze van richting en de 1-0 werd via de ‘stadionspeaker’ omgeroepen. Kort daarna kwam Almere goed weg toen de bal na een goede aanval van De Bilt op de paal belandde. Het eerste kwartier was duidelijk voor FC De Bilt en het verbaasde vriend en vijand dat FC Almere zo matig voor de dag kwam. Na een kwartier veranderde het spelbeeld en nam Almere met diverse sterke en balvaste spelers het initiatief. Echte grote kansen kregen ze niet, maar de Flevopoldernaren hadden voldoende dreiging. Aan de andere kant was De Bilt regelmatig echt gevaarlijk en de 1-1 of de 2-0 hingen in de lucht. Het bleef tot de rust 1-0.

In de rust werden in het sponsorhome twee personen speciaal bedankt. Eerst werd Cees Niebeek toegesproken door de voorzitter en ontving hij een speldje voor zijn 40 jarig lidmaatschap (eerst FAK en daarna FC De Bilt). Vervolgens kreeg Andre van Vogelpoel een mooi aandenken van de sponsorcommissie. Andre werd lang geleden al sponsor van de A1 van BVC en bij de start van FC De Bilt bleef hij doorgaan, totdat hij vorig jaar met pensioen ging en met Drukkerij Livo stopte.

Vlak na rust, terwijl nog een deel van het trouwe publiek zijn glas leegdronk in onze gezellige kantine, scoorde Tom zijn tweede van de middag en leek FC De Bilt kort daarna de wedstrijd te kunnen beslissen. Het pakte anders uit. Was het gemakzucht van FC De Bilt, was het de strijd van FC Almere, was het een samenloop van omstandigheden? Wat maakt het uit. Het liep zoals het liep. Uit een corner en wat duw- en trekwerk werd de bal in de 58e minuut in het Biltse doel gewerkt. De Bilt raakte niet in paniek, maar het was wel erg jammer dat in de 65e minuut een aanvaller tegen Kevin opliep, waardoor de scheidsrechter een penalty kon geven; en beetje onhandig en ook wel wat zwaar gestraft. De strafschop werd degelijk door het midden ingeschoten en de 2-2 verscheen op het scorebord. Met nog een klein half uur op de klok kon de wedstrijd alle kanten op. Aan beide kanten waren de mogelijkheden om de winnende te scoren, maar de keepers waren alert of de schoten waren niet zuiver genoeg. In de laatste tien minuten was FC De Bilt duidelijk op jacht om de drie punten te pakken. De hele ploeg zette nog een keer de schouders eronder. Vlak voor tijd werd een Biltse corner weggekopt en daar stond Kevin en die haalde verwoestend uit. Het was hem (en ons) zeker gegund, helaas vloog zijn knal over het doel. Het was een terechte einduitslag, maar de afstand met DHSC is helaas met twee punten toegenomen.
De Bilt staat nog 1 punt voor in de tweede periode. Volgende week uit naar Amstelveen en die week daarna thuis tegen CSW en dan weten we wie de winnaar van de tweede periode is.

Maandag 6 februari vindt de loting voor de achtste finale van de districtsbeker plaats.

Het tweede herpakte zich en won netjes met 3-2 van Breukelen en nestelt zich hiermee steviger in de subtop van de reserve 1e klasse.