Irene Dames 1 wint uitwedstrijd tegen SVU met 2-3

Foto: Ron Beenen

AMSTELVEEN – Op zaterdag 4 februari speelde Irene DS1 uit tegen SVU DS1 in Amstelveen.

De thuiswedstrijd had Irene met 3-2 verloren dus het beloofde een spannende pot te worden.
Irene zat vanaf het begin van de wedstrijd in een flow. De pass en de aanvallen liepen en de stemming was goed en Irene won de eerste set met 25-15.

In de tweede set ging SVU beter spelen. Irene had hier moeite mee. Het zakte af en toe flink in bij Irene. Ondanks dat het team hard werkte verloor Irene de de set met 25-23.

Na een goede speech van de coach in de rust startte Irene de derde set goed. De pass van Margit Meijer lag mooi en Jorine Rabius knalde de ballen er hard in. Irene had een goeie service en hierdoor hield het de druk op SVU. SVU kwam wel weer terug in het spel maar dit was niet goed genoeg waardoor Irene de 3de set met 25-23 won.

In de vierde set ging het steeds gelijk op. Bij Irene werd er geregeld gewisseld, Janneke Kieviet viel in op buiten. Ze blokte goed en sloeg de ballen er hard in. Irene knokte voor elke bal maar helaas was SVU te sterk en verloor Irene met 25-19.

Daarmee werd het toch weer een 5 setter. Irene had zich weer helemaal opgeladen en vanaf het eerste punt ging het goed. De pass kwam weer goed en Irene Vos stond de ballen er hard in te slaan op midden. Inge de Boer had een moeilijke service waar SVU weinig mee kon, ook stond Inge in het achterveld goed te verdedigen. Er stond een sterk team in het veld en door de positiviteit en wilskracht won Irene met 15-9.
Ondanks dat Irene het af en toe wat moeilijk had herpakte het team zich steeds weer en won Irene met 3-2 van SVU.

Zaterdag 11 februari om 14.45u speelt Irene thuis tegen AMVJ-Martinus DS1 in de Kees Boekehal te Bilthoven.