Cordaan Thuisdiensten stopt met huishoudelijke hulp in De Bilt

Foto: Cordaan

DE BILT – Zorgorganisatie Cordaan Thuisdiensten heeft bij de gemeente aangegeven niet opnieuw mee te doen met de aanbesteding voor hulp bij het huishouden in De Bilt. Hiermee verliezen 21 huishoudelijke hulpen hun baan.

Het bestaande contract met de zorgaanbieder loopt na eerdere verlenging af per 30 april 2017. Cordaan Thuisdiensten garandeert tot die tijd de overeengekomen hulp te blijven bieden. Vanaf 1 mei krijgen cliënten met een andere zorgaanbieder te maken.

Aanbesteding

Momenteel loopt het aanbestedingstraject ‘Hulp bij het Huishouden’. Cordaan Thuisdiensten heeft aangegeven niet aan het aanbestedingstraject deel te nemen en daarmee haar dienstverlening voor de inwoners van de gemeente De Bilt te beëindigen. Het aanbestedingstraject is uiterlijk 30 april 2017 afgerond. Tot die tijd zet Cordaan de hulpverlening voort. Ieder die recht heeft op hulp bij het huishouden behoudt uiteraard ook na 30 april hulp. Cliënten worden hier de komende dagen schriftelijk over geïnformeerd door de gemeente.

Beëindiging contracten hulp bij het huishouden

Cordaan Thuisdiensten, een samenwerkingsverband van Cordaan en Incluzio, ondersteunt bij allerlei huishoudelijke taken zodat cliënten zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. De 21 medewerkers, die nu via deze zorgaanbieder hulp verlenen bij circa 100 cliënten in met name Maartensdijk, verliezen hun baan. Cordaan Thuisdiensten en de gemeente De Bilt hopen dat deze medewerkers door