FC De Bilt wint tweede periodetitel!

Foto: Hans van Beek

AMSTELVEEN – Op zaterdag 4 maart werd een compleet inhaalprogramma afgewerkt in de tweede klasse B.

Het was tevens de laatste wedstrijd in de tweede periode en FC De Bilt had het behalen van de tweede periodetitel in eigen hand, want het stond voorafgaande aan de wedstrijd een punt voor op DHSC en Veensche Boys. FC De Bilt moest deze punt minimaal vasthouden in de uitwedstrijd tegen Amstelveen Heemraad. Het werd spannend tot een kwartier na afloop van de wedstrijd en toen steeg het gejuich op uit de Biltse kleedkamer.

Eerste helft

De eerste helft was niet om over naar huis te schrijven. Mijn kleinzoontje omschreef het in de rust als: Wat een saaie wedstrijd. De laatste vijf minuten van de eerste helft gaven gelukkig al enkele signalen voor een betere tweede helft. In de 42e minuut zocht een Amstelveense aanvaller net binnen de 16 meter met succes het been van een Biltse verdediger. Even later schoot Amstelveen de strafschop onberispelijk binnen. Vlak voor rust leek De Bilt op de gelijke hoogte te komen, maar het doelpunt van Tom Karst werd wegens vermeend buitenspel afgekeurd.

Tweede helft

In de hoop en verwachting op een betere tweede helft zochten de Biltse mannen gelijk de aanval en het was duidelijk: de tweede periode stond op het spel! De Bilt speelde prima en nadat eerst Tom Karst de gelijkmaker had gemaakt, scoorde Bart Kuijpers de 1-2. Daarna leek De Bilt door te drukken en de wedstrijd definitief te beslissen, maar met veel kunst- en vliegwerk wist Amstelveen de schade te beperken. In de 81e minuut schoot een Amstelveense middenvelder hard op het Biltse doel. Jamie Hensen leek dit schot gewoon te pareren, maar de bal werd van richting veranderd en hij was hierdoor kansloos: 2-2. In de laatste tien minuten kregen beide ploegen nog de kans om de wedstrijd in hun voordeel te beslissen, maar het bleef bij een gelijkspel.

Het leek na afloop heel lang te duren, voordat we definitief de uitslagen van Be Fair – DHSC (4-4) en De Meern – Veensche Boys (2-1) doorkregen. U begrijpt het, dat het daarna feest was in de kleedkamer van FC De Bilt. Het winnen van de tweede periode, geeft FC De Bilt ook dit jaar een ticket voor de nacompetitie met de kans op promotie naar de eerste klasse. Ook zeer vermeldenswaardig: het eerste van FC De Bilt is dit seizoen na een slechte start, na vijf wedstrijden bezat het de laatste plaats, inmiddels zeventien wedstrijden achter elkaar ongeslagen! Toch niet helemaal tevreden? Nee, niet helemaal, want een Biltse overwinning had vandaag de achterstand op DHSC met twee punten kunnen verminderen. Het zal een hele kluif worden om het de mannen uit Utrecht nog moeilijk te maken, maar het is niet onmogelijk……..

Beker

Aanstaande woensdagavond (8 maart) gaat FC De Bilt in een bekerwedstrijd tegen De Zouaven proberen om in de kwartfinale te komen. Jazeker, nog op twee fronten actief!