Stichting Vierstee 2.0 laat entree Vierstee reinigen

Foto: St. Vierstee 2.0

MAARTENSDIJK – Afgelopen donderdag is in opdracht van Stichting Vierstee 2.0 de entree van de Vierstee professioneel gereinigd. Deze grote schoonmaakbeurt heeft het aanzicht van de Vierstee voorafgaande aan de renovatie al flink verbeterd.

Edwin Plug, de voorzitter van Stichting Vierstee 2.0, is blij met het resultaat. “Het reinigingen van de entree zat niet in het gemeentelijke renovatie budget. Als stichting vonden wij het echter wel belangrijk dat “het visitekaartje van de Vierstee” weer netjes gemaakt zou worden. Daarom hebben wij besloten om als stichting hier mee aan de gang te gaan. Een mooi gerenoveerde Vierstee, zonder gereinigde brug, trappen en muren, dat kan natuurlijk niet. Ook kunnen we nu goed zien hoe de voegen van de muren opnieuw gezet moeten worden. Dit kan dan misschien nog meegenomen worden tijdens de renovatie.” Omdat aannemersbedrijf Vaessen tijdens de renovatie de schoongemaakte stukken niet zal gebruiken, kon het werk zonder problemen in deze fase van het project al uitgevoerd worden. “En door het schoonmaken nu al te doen, kan iedereen zien dat de renovatie en het verbeteren van de Vierstee binnenkort echt gaat beginnen en dat Stichting Vierstee 2.0 daarbij een belangrijke rol vervult”, aldus de voorzitter.

De grote schoonmaakbeurt van de entree van de Vierstee is uitgevoerd door het bedrijf Cleannovation uit Utrecht. Rob van Luijn is directeur van Cleannovation. Hij vertelt: “Ik kwam via via in contact met de vrijwilligers van Stichting Vierstee 2.0. Zij vroegen mij advies op welke wijze ze het beste het reinigen van de entree konden aanpakken. Ook was hun vraag of een en ander eventueel met normale hoge druk reinigers gereinigd konden worden. Ik heb om een goed antwoord daarop te kunnen geven, gekeken naar de verwerkte materialen, hoe vuil deze materialen zijn, welk soort aanslag er op zit en hoe lang het vuil er al op zit. Aan de hand van deze informatie zag ik dat een normale hoge druk reiniging niet echt zou kunnen volstaan. Ik heb toen voorgesteld om de entree te reinigen met ons hoge druk stoom-cleaning systeem. Dit systeem combineert de unieke reinigingseigenschappen van stoom met de effectiviteit van hoge druk. Dit resulteert in een veel grondiger en langduriger effect dan te bereiken is met normale hoge druk reinigers.”

Als Edwin en Rob samen het eindresultaat van het werk bekijken zijn ze erg tevreden. Rob geeft aan: “Het vuil zat flink vast, maar gelukkig lukte het wel om het er zo goed mogelijk af te krijgen. Ik vind het fijn om te zien dat dit stukje Maartensdijk er dankzij onze techniek en kennis er weer netjes bij ligt.” Edwin zegt daarop, dat het resultaat beter is dan verwacht. “Zelfs de al jaren aangekoekte kauwgum is weg. Dit is een mooie opmaat voor wat komende zomer gaat gebeuren. Tevens geeft dit aan waar Stichting Vierstee 2.0 voor staat; een betere en mooiere Vierstee voor iedereen. Ik ben echt blij dat we dit als stichting alvast hebben kunnen realiseren, op naar het vervolg!”

Wilt u ook Stichting Vierstee 2.0 steunen om nog meer van dit soort zaken voor de Vierstee te realiseren, dan kunt u onze stichting steunen via rekening nummer Rabo NL90RABO0306337142. Het bestuur van Stichting Vierstee 2.0 is bereikbaar via [email protected], meer informatie kunt u vinden op www.vierstee.nl.