Voetballers DOSC testen hun fysieke mogelijkheden bij rugbyers SRFC

Foto: Stichtsche Rugby Football Club

BILTHOVEN – Noppenschoenen, sportkleding die tegen een stootje kan en vies mag worden. Meer heb je niet nodig. Dat bewezen de jongens & Fien van DOSC JO12-1 afgelopen week. Om een hechter team te worden, en om hun fysieke mogelijkheden wat beter te leren kennen, kregen ze een heuse rugby clinic van de Stichtse RFC, op het grasveld bij SCHC.

Met enorm enthousiasme stortten zij zich op de oefeningen. Aanvallen, verdedigen, rennen met de bal en deze (naar achteren!) afspelen, inlopen op een tegenstander, tackelen … alles kwam voorbij. De ouders achter de tackleshields en de grote tacklezak keken soms best benauwd naar de op hen afstormende DOSC-jeugd.

Bij de afsluitende onderlinge wedstrijd was aan niets te zien dat het hier om voetballers ging die anderhalf uur daarvoor nog nooit een rugbybal hadden aangeraakt. Na afloop glunderende stoere gezichten alom!

De komende maanden gaan nog een groot aantal kinderen in de Gemeente De Bilt op een speelse manier kennismaken met rugby. Op 21 april bij de Koningsspelen krijgen groep 6, 7 en 8 de kans om in de voetsporen te treden van de helden en heldin van DOSC.

Rugby staat ook op het programma op het Scholentoernooi op de Werkplaats (17 mei). Hiervoor kan in de periode van 11 april tot 12 mei worden getraind. En bij het scholentoernooi van de Deltascholen op 21 juni. Tijdens de sportweken worden trainingen/clinics gegeven.

Enthousiast? Benieuwd? SRFC traint in verschillende leeftijdsgroepen en met verschillende niveaus, op dinsdag, woensdag, donderdag en eens in de 2 weken ook op zondag. Op www.srfc.nl vind je alle info.