Ambtenaren spitten in buurtmoestuin De Biltse Biet

Foto: Gemeente de Bilt

DE BILT – Op vrijdagochtend zetten twaalf gemeenteambtenaren en twee stagiairs zich vrijwillig in bij De Biltse Biet. Ze maakten onder andere een deel van de buurtmoestuin aan de Blauwkapelseweg steenvrij. De activiteit maakt deel uit van een programma waarmee de gemeente zich in samenwerking met Mens De Bilt inzet op het gebied van maatschappelijk betrokken ondernemen.

Buurtmoestuin De Bilts Biet is ontstaan vanuit het verlangen om mensen een plek te bieden waar ze samen bezig kunnen zijn in de tuin. Verbinding met de natuur, werken met je handen en de gewassen zien groeien. De medewerkers van de gemeente De Bilt zetten zich vrijwillig in om de tuin steenvrij te maken en daarmee gereed te maken om te worden ingezaaid. Wie niet kon spitten kon eventueel wieden bij de bosbessenstruiken zodat daar bloemen ingezaaid kunnen worden.

Maatschappelijk betrokken ondernemen

Het hele jaar door zet de gemeente zich met haar eigen medewerkers in op het gebied van maatschappelijk betrokken ondernemen, verspreid over de kernen. De activiteiten variëren van klusprojecten tot taalondersteuning. Het programma wordt dit jaar weer georganiseerd in samenwerking met MENS De Bilt onder het motto “We doen mee!”.

Andere activiteiten die in 2017 nog op het programma staan zijn de organisatie van een sport- een speldag voor inwoners met een verstandelijke beperking en ondersteuning aan cliënten van de BoodschappenPlusBus. In totaal zijn er weer zo’n 90 medewerkers bij de gemeente, inclusief collegeleden, die zich dit jaar inzetten tijdens de activiteiten.

Vrijwilligerscentrale MENS De Bilt

Inwoners die vrijwilligerswerk willen doen of organisaties die vrijwilligers zoeken kunnen terecht bij de Vrijwilligerscentrale van MENS De Bilt. De vrijwilligerscentrale heeft een vacaturebank, bemiddelt tussen vrijwilligers en maatschappelijke organisaties en organiseert ondersteuningsactiviteiten voor vrijwilligers. Op www.mensdebilt-vwc.nl is meer informatie over de diverse mogelijkheden te vinden.