ACT NOW 2017 Bilthoven levert bijna € 60.000 op

Foto: Rotary Groot Bilthoven

BILTHOVEN – Act Now 2017 heeft zaterdagavond 17 juni een totaalbedrag van maar liefst € 59.900,- opgeleverd. De opbrengst van dit jaarlijkse event van Rotaryclub Groot Bilthoven (RGB) gaat voor het grootste deel naar de Prinses Maxima Manage te Den Dolder. Een kleiner deel wordt verdeeld over een aantal andere lokale goede doelen. Act Now werd ook dit jaar weer gehouden in een grote partytent in de tuin voor gemeentehuis Jagtlust in Bilthoven. De ruim 300 gasten hadden zich uitbundig verkleed in het thema van dit jaar: ‘proud to be fout’. Naast de opbrengst van de entreekaarten is het geld ingezameld met een loterij en een veiling.

Traditioneel stelt RGB de feesttent op vrijdagavond ter beschikking aan de lokale gemeenschap. Dit jaar mocht Academisch Hospice Demeter de tent gebruiken om het 10-jarig bestaan te vieren met medewerkers en vrijwilligers. Leden van RGB hielpen in de bediening. Demeter is een van de goede doelen die RGB al jaren steunt. “We zijn er trots op dat we met ACT NOW de laatste zeven jaar in totaal ruim € 300.000 hebben ingezameld. Wij kiezen er bewust voor om lokale goede doelen te steunen en zo iets terug te doen voor de gemeenschap waarin wij zo prettig leven”, stelt Gijs van Wijgerden, voorzitter van RGB. “We danken de gemeente De Bilt en natuurlijk alle sponsors die de organisatie van dit event ook dit jaar weer hebben mogelijk gemaakt.”

Het grootste deel van de opbrengst gaat dit jaar dus naar de Prinses Maxima Manege. Dit is een erkend hippisch therapeutisch centrum voor mensen met beperkingen. Iedereen is hier welkom om te genieten van de mogelijkheden, van aangepast paardrijden tot en met therapie. RGB steunt de manege niet alleen met geld, maar in het kader van ‘handjes uit de mouwen’ ook regelmatig bij het uitvoeren van klussen.