Taxibedrijven Willemsen de Koning en Walhof starten per 1 augustus 2017 met het leerlingenvervoer

Foto: Gemeente de Bilt

DE BILT – De komende drie jaar worden de leerlingen uit de gemeenten vervoerd door de taxibedrijven Willemsen de Koning en Walhof / Noot. De contracten zijn tot stand gekomen vanuit een Europese aanbesteding door de gezamenlijke gemeenten.

Europese aanbesteding

Een Europese aanbesteding is openbaar en gebonden aan strikte wet- en regelgeving. Aan het begin van de procedure stelden de gemeenten met elkaar vast aan welke eisen en criteria het leerlingenvervoer moet voldoen en hoe de beoordeling plaatsvindt. De eindscore bestond voor 60% uit een beoordeling op kwaliteit. De overige 40% van de score is bepaald door de prijs. De kwaliteitsonderwerpen waarop is beoordeeld, zijn:

  • Waarborging van een vaste chauffeur;
  • Sturen op de reisduur;
  • Constructieve communicatie met belanghebbenden;
  • Aandacht voor duurzaamheid.

Met de vooraf gestelde eisen en criteria streven de gemeenten ernaar de continuïteit en kwaliteit van het leerlingenvervoer in de toekomst veilig te stellen.

Nieuwe partners

Taxibedrijven Willemsen de Koning en Walhof/ Noot hebben de aanbesteding mede dankzij de door de gemeenten gehanteerde kwaliteit-prijs verdeling (60%-40%) gewonnen op kwaliteit. Zij behaalden op kwaliteit de hoogste scores, maar waren niet de goedkoopste. De gemeenten zijn echter van mening dat het belang van kwalitatief goed vervoer van en naar school voorop staat.

Vrijdag 30 juni 2017 tekenden mevrouw M.C.T. Bakker-Smit, wethouder van de gemeente De Bilt, de heer J.J. Eijbersen, wethouder van de gemeente Bunnik, mevrouw W. Kosterman, wethouder van de gemeente Wijk bij Duurstede, de heer H. Veldhuizen, wethouder van de gemeente Utrechtse Heuvelrug, de heer J. Varkevisser, wethouder van de gemeente Zeist, de heer M.M. Bolderman, directeur van Willemsen – de Koning Groep B.V. en de heer G.J.M. Kersing, directeur van Taxi Walhof B.V. de nieuwe contracten.