Burgemeester fietst met SSW door De Bilt

Foto: SSW

DE BILT – Burgemeester Sjoerd Potters heeft woensdag 5 juli een werkbezoek gebracht aan Woonstichting SSW. Na een kort programma waarin hij kennismaakte met de woonstichting stapte hij met directeur-bestuurder Jessie Bekkers-Van Rooij op de fiets.

Kennismaking

Bekkers–Van Rooij gaf burgemeester Potters een introductie van SSW , waarbij ze toonde welke ontwikkeling SSW de laatste jaren heeft doorgemaakt. Samen met de managers en bestuurssecretaris zijn de vier belangrijkste onderwerpen tussen SSW en de gemeente aan bod gekomen: leefbaarheid, duurzaamheid, beschikbaarheid en betaalbaarheid.

Fietsend door de gemeente

Met uitleg van medewerker sociaal beheer Hassan Toutouh, fietsten de burgemeester en de directeur-bestuurder door de wijk Brandenburg waarbij middels een oude en een nieuwe plattegrond de veranderingen duidelijk zichtbaar werden. Het gezelschap ging ook op bezoek bij een gezin aan de Kometenlaan in Bilthoven om te zien wat voor kwaliteit de woningen daar hebben.

Projecten bezoeken

De fietstocht ging verder naar het nul-op-de-meter project op de Mr. S. van Houtenweg / Henrica van Erpweg in De Bilt, waarbij de projectontwikkelaar van SSW, Gerrit Versteeg, uitleg gaf. Vervolgens fietsten Potters en Bekkers-Van Rooij in het dorp door naar het Essenhuis voor een gesprek met een bewoner. De tocht eindigde op het Burgemeester Van Heemstrakwartier, waar de burgemeester de voltooide renovatie te zien kreeg, als mogelijk voorbeeld voor toekomstige renovaties.