Steunpunt Vluchtelingen De Bilt zoekt extra vrijwilligers!

Foto: Steunpunt Vluchtelingen De Bilt
DE BILT – Jaarlijks komen 50 -100 statushouders (vluchtelingen met een asiel- of verblijfsvergunning) in de gemeente De Bilt wonen. Steunpunt Vluchtelingen De Bilt helpt hen de eerste 2 jaar bij de inburgering, met als hoofddoel het zelfstandig kunnen functioneren in onze samenleving.
Door de situatie in onder meer Syrië is het aantal nieuwe vluchtelingen in De Bilt dit jaar toegenomen en de verwachting is dat ook het aankomende halfjaar meer statushouders in de gemeente zullen worden gehuisvest.
Steunpunt Vluchtelingen De Bilt is daarom op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Er is op korte termijn vooral behoefte aan maatschappelijke begeleiders. Zij helpen hun cliënten met het invullen van de noodzakelijke formulieren, maken hen wegwijs in de gemeente, helpen met schoolkeuze en gaan de eerste keer mee naar de huis- en tandarts.
De nood is hoog: er zijn zo snel mogelijk extra vrijwilligers nodig om de nieuwe vluchtelingen goed te kunnen begeleiden en om overbelasting van de huidige 80 vrijwilligers te voorkomen.
Helpt u mee? Wilt u (eerst) meer informatie? Neem contact op met de coördinator van het Steunpunt, Hanneke Eilers ([email protected]; 030 2292825. Zij kan u meer vertellen over het werken bij het Steunpunt Vluchtelingen De Bilt.
Meer informatie vindt u ook op https://steunpuntvluchtelingendebilt.nl.