Renovatie De Vierstee in Maartensdijk bijna afgerond

Foto: De Vierstee

Maartensdijk – De renovatie van gemeenschapshuis De Vierstee in Maartensdijk is bijna afgerond.

Mensen van de diverse verenigingen en organisaties die gebruik maken van het pand en medewerkers van Gemeente De Bilt namen op 27 juli alvast een kijkje in het vernieuwde pand. Er klonk alom waardering: ‘Nog mooier dan gedacht’, ‘Precies wat we hoopten’, ‘Het pand is er alleen maar beter op geworden’.

Wethouder Madeleine Bakker-Smit na afloop van het bezoek aan De Vierstee: ‘De renovatie verloopt precies volgens planning. De komende weken rondt Bouwbedrijf Vaessen de laatste werkzaamheden af. Ik ben nu al trots op het resultaat van de intensieve samenwerking tussen inwoners, verenigingen, scholen, het (lokale) bedrijfsleven, de Biltse Sport Federatie (BSF), natuurlijk Stichting Vierstee 2.0 en Gemeente De Bilt: een vernieuwde Vierstee die weer voldoet aan de eisen en wensen van deze tijd. Vanaf maandag 4 september vervult de accommodatie weer de centrale rol in de gemeenschap van Maartensdijk, zoals dat sinds 27 oktober 1978 al het geval is.’

Laatste loodjes

Volgens planning levert Bouwbedrijf Vaessen op 25 augustus het pand op aan Gemeente De Bilt. Voor die tijd rondt het bedrijf de laatste werkzaamheden af; zoals bijvoorbeeld het ophangen van de laatste LED-verlichting, het afmaken van het schilderwerk en een grote schoonmaakbeurt. Tussen 26 augustus en 4 september zorgen de gebruikers van het pand dat hun materialen weer terug komen in De Vierstee. In de herfstvakantie komt er nog een nieuwe vloer in de sportzaal.

De officiële heropening vindt plaats na de laatste werkzaamheden op 27 oktober 16.00 uur.

Reacties