‘De Mens Zien’ – een onvergetelijke middag over dementie

Foto: Mens de Bilt

DE BILT – Op donderdag 21 september, Wereld Alzheimer Dag, organiseert het Steunpunt Mantelzorg De Bilt samen met verschillende andere organisaties een onvergetelijke middag over dementie voor iedereen die met dementie te maken heeft.

Op 21 september is het Wereld Alzheimer Dag. Jaarlijks wordt op deze dag in heel de wereld aandacht gevraagd voor de ziekte dementie en de impact van deze ziekte voor de persoon zelf en voor zijn/haar naasten. Ook in gemeente De Bilt staan we hierbij stil. U bent van harte welkom deze middag, waarbij de focus ligt op wat nog wél kan met dementie. Graag nodigen we u uit om te komen kijken, luisteren, mee te praten of te zingen, en uw vragen te stellen.

De middag wordt geopend door burgemeester Potters. Vervolgens vertelt Johan Carbo, journalist, schrijver en mantelzorger van zijn vrouw, over zijn eigen ervaringen over wat nog wél mogelijk is, ondanks de diagnose dementie. Ook wordt de documentaire ‘Van Waarde’ vertoond met voorbeelden van vrijwilligers met geheugenproblemen in gemeente De Bilt, en is er gelegenheid om met een aantal hoofdrolspelers in gesprek te gaan. Er zijn verschillende organisaties aanwezig voor informatie en persoonlijk advies, zoals Alzheimer Nederland, Accolade Zorg , Home Instead, King Arthur Groep, Onvergetelijk Leven, Casemanagers Dementie, MENS De Bilt en anderen. Ebbe Rost van Tonningen en een gelegenheidskoor verzorgen een muzikale bijdrage. Er zijn hapjes en drankjes, en er is gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan. Komt u ook? Toegang is gratis!

Donderdag 21 september 2017, van 14.15 tot 16.30 uur

Locatie: Het lichtruim – Planetenplein 2 in Bilthoven
Info: Steunpunt Mantelzorg De Bilt (T 030 – 727 15 56 of E [email protected])