Bilthoven viert 100 jarig bestaan

Foto: 100 Jaar Bilthoven

BILTHOVEN – Vandaag staat Bilthoven Centrum in het teken van herinneringen ophalen, delen en maken

100 jaar Bilthoven. Deze bijzondere mijlpaal mag niet onopgemerkt voorbij gaan vinden de middenstanders en horeca-ondernemers in Bilthoven Centrum en de Kwinkelier. Daarom wordt vandaag het 1e Bilthovense Eeuwfeest gevierd.

De gehele dag is er van alles te zien, te doen, te horen, te proeven en te beleven op straat en in de winkels en restaurants. Bekende en minder bekende artiesten verzorgen op verschillende locaties in het centrum en de Kwinkelier optredens.

Buurman & Buurman en Nienke en Joe van Zappelin GO

Speciaal voor het 100  jarig bestaan is ook de Kluskeet van Buurman & Buurman naar Bilthoven gekomen.  Nienke en Joe van Zappelin Go zijn er om 14:15. Dan verzorgen ze een live optreden en aansluitend een meet en greet. Om 15:30 uur staat er nog een optreden gepland (en meet & greet).

Smaakbeleving

Een mini markt bij Ekoplaza, een foodtruck bij Monique Mode, 100 weken gerijpte kaas bij Klumper, een palingrokerij in de Kwinkelier en een unieke outdoorbeleving op het Emmaplein; het 1e Bilthovense Eeuwfeest is ook een feestje voor de smaakpapillen.

Parade

Herinneringen herleven, nieuwe herinneringen maken. De optocht van oude voertuigen zal hier zeker aan bijdragen. Diverse eigenaren van nostalgische vervoersmiddelen hebben zich aangemeld voor de parade die rond de klok van 15 uur door het centrum zal rijden. Burgemeester Potters rijdt samen met de 100-jarige eregaste, mevrouw Werner, ook mee. Aansluitend zijn diverse deelnemende auto’s op het Emmaplein te bewonderen. Maar ook de fototentoonstellingen in de centrumkerk en in de gallery in de Kwinkelier laten oude tijden herleven.

Koets

Je eventjes prins(je) of prinses(je) van Bilthoven voelen? Het kan! Stap vandaag in de Melchiorlaan in de prins- en prinsessenkoets met twee paarden. De koetsier rijdt een rondje door het centrum en de lakei zorgt dat alles in goede banen wordt geleid.

De festiviteiten duren tot 17 uur. In de restaurants kunt u natuurlijk het feestje voortzetten. Bubbles en Blessings serveert een speciaal menu en bij Brasserie Olivier krijgt u tussen 17 en 18 uur een gratis borrelhapje bij uw drankje.

 

Reacties