Wintercursus rugby voor 4 t/m 8 jarigen in sporthal Kees

Foto: SRFC

BILTHOVEN – Rugby kent geen seizoenen. Het mooie spel met de ovale bal wordt het hele jaar door gespeeld, behalve tijdens schoolvakanties. Speciaal voor de allerkleinsten heeft de Stichtse Rugby Football Club besloten om bij Sporthal Kees een mooie warme zaal te huren. Elke woensdag van 28 november tot en met 28 februari worden jongens en meisjes van 4 tot en met 8 jaar in deze zaal getraind door de beste rugby trainers.

Volgens Jeroen Plat, trainer bij SRFC, is dit precies waar onze jeugd op zit te wachten. ‘Lekker bezig zijn met leuke oefeningen, gericht op rugby en dat in een overdekte warme omgeving’. Naast de binnen-training wordt met veel van deze kinderen ook nog elke zaterdag buiten getraind of een wedstrijd gespeeld.

Stichtse Rugby Football Club

Rugby doet goed, er is wereldwijd een enorme groei te zien in jongeren die het stoere spel met de ovale bal beoefenen. In Bilthoven is er het afgelopen jaar veel veranderd bij de Stichtse Rugby Football Club. Er zijn meer trainingen, verbeterde trainingstijden en er is een lagere instapleeftijd. Vanaf 4 jaar zijn kinderen al welkom bij de rugby club. Dit heeft geleid tot veel nieuwe jonge leden. Dat het dan hard gaat komt niet als een verrassing. De afgelopen jaren speelden veel Stichtse rugbyers mee met de jongens en meiden van Eemland in Amersfoort, een mooi initiatief om wedstrijden te kunnen spelen. Maar sinds 1 oktober doet de Stichtse Rugby Football Club op regionaal niveau mee met een eigen team van 9 stoere jongens in de categorie U8 (7 en 8 jarigen).

Na twee geslaagde wedstrijden op eigen bodem vond vorige week de eerste uitwedstrijd plaats voor SRFC U8 bij Rugby Club Eemland. Uitermate spannend zo’n eerste uitwedstrijd en een heuse minicompetitie tegen diverse teams uit Amersfoort en ’t Gooi. Een gezamenlijk ontbijt met alle teams op de vroege ochtend en het was al snel gedaan met de zenuwen. Met een frisse wind op de velden begon het team de eerste wedstrijd van 2×7 minuten tegen Eemland1. Direct gevolgd door een partij tegen ’t Gooi 2. De 20 minuten rust daarna en ervaringen uit de eerste wedstrijden van deze dag kwamen van pas. De laatste match tegen Eemland1 werd na een spannend duel met 4-3 gewonnen door onze jongens uit Bilthoven. Met een mooie trofee, een bal van de organiserende club, en een foto met de coach was de eerste uitwedstrijd een geslaagde dag voor het Stichtse team. Op naar meer successen de komende tijd, 25 november wordt er in Nieuwegein gespeeld en 16 december is SRFC weer te gast in Amersfoort.

Wintercursus

Het beleid van SRFC is er op gericht om zoveel mogelijk kinderen met rugby in aanraking te laten komen. Ze moedigen alle kinderen aan om eens een keer langs te komen. Iedereen van 4 tot en met 8 jaar is daarom welkom om deel te nemen aan de wintercursus. We bieden als club een mooi platform om gedurende de winter lekker elke week een uur bezig te zijn. Tevens kom je er dan achter of rugby jouw sport is. Vanaf 28 november zijn we elke woensdag van 16.00 tot 17.00 bij Kees in Bilthoven. Voor meer informatie kijk op onze website www.srfc.nl of neem contact op via de mail [email protected]