Opening expositie Mieke de Waal op zondag 23 september

Op zondag 23 september 2018 om 15.00 uur wordt de expositie van Mieke de Waal in de traverse van het gemeentehuis in Bilthoven geopend door Raf Hirsch, voormalig huisarts in De Bilt, met een toelichting op haar werk. U bent van harte welkom.

Mieke de Waal

ArtTraverse’s eerste tentoonstelling van het seizoen 2018-2019 is een solo van Mieke de Waal: een kleurrijke expositie met tekeningen, schilderijen, soft sculptures en stalen beelden waar de interesse voor mensen – hier en elders ter wereld – van af spat.
Mieke de Waal maakte naam met haar zwevende beschilderde soft sculptures, variërend van piepkleine jurkjes tot meer dan manshoge kimono’s. Bezoekers van het Gezondheidscentrum De Bilt kennen wellicht haar ‘Anatomische Jas’, een werk in opdracht van voormalig huisarts Raf Hirsch.
Steeds vaker verruilt Mieke de Waal de zachte materialen voor harde.  Wanneer ze een stalen beeld ontwerpt, tekent ze als het ware in staal en rust niet voordat ze het zware en harde materiaal een lichte open uitstraling heeft gegeven.

Mieke de Waal werd geboren in Zuid-Afrika, bracht haar jeugdjaren door in De Bilt en Bilthoven en woont tegenwoordig in de Betuwe. Behalve als beeldend kunstenaar werd ze ook opgeleid als cultureel antropoloog. Deze twee interesses – kunst en de mens – komen samen in haar werk. De antropologische blik zorgt voor de inhoudelijke thema’s, de kunst biedt haar de ‘taal’ om er op een persoonlijke manier over te verhalen.

Het werk van Mieke de Waal is opgenomen in collecties van gemeenten, bedrijven en particulieren. Ze exposeert door het hele land, en steeds vaker ook daarbuiten. Zie ook www.miekedewaal.com

Bron: Gemeente de Bilt