Werkatelier rattenoverlast ‘Werende maatregelen aan woningen’

Knaagdierwerende maatregelen kunnen dit tegengaan. De gemeente nodigt particuliere pandeigenaren uit Bilthoven-West op dinsdagavond 25 september tussen 18.00 en 21.00 uur in WVT, Talinglaan 10 in Bilthoven uit voor een werkatelier ‘Werende maatregelen aan woningen’. U hoeft zich voor de avond niet aan te melden, u kunt binnenlopen op een tijdstip dat u schikt.

Programma

Coördinator rattenoverlast Nico Vonk geeft om 18.00 uur, 19.00 en 20.00 uur dezelfde presentatie en er vervolgens gelegenheid is tot het stellen van vragen. Onderwerpen die aan bod komen in de presentatie:

  • Biologie en leefwijze van de rat
  • Preventie en bestrijding
  • Werende maatregelen aan woningen (waaronder het dichtmaken van de oude blokverwarming)

Oude blokverwarming

Onder een deel van de particuliere woningen in de wijk ligt een oud stelstel van blokverwarming. Dit geeft ratten de mogelijkheid om zich tussen de woningen te verplaatsen. De gemeente draagt zorg voor het afdichten van de doorgangen van de oude blokverwarming. Gelijktijdig wordt met de bewoners gekeken naar het wegnemen van de overige risicofactoren.

Woonstichting SSW treft preventieve maatregelen aan haar eigen panden en informeert haar huurders actief over welke maatregelen ze kunnen nemen. Kijk voor meer informatie op de pagina Bestrijding van ratten. Hier kunt u ook rattenoverlast melden.

Bron: Gemeente de Bilt