Voordelige zorgverzekering voor inwoners met een laag inkomen

Mensen met een minimuminkomen of net iets meer kunnen gebruik maken van de Collectieve Aanvullende Zorgverzekering (CAZ) die de gemeente aanbiedt. De CAZ is een basis- en een aanvullende zorgverzekering. U ontvangt ruime vergoedingen. De premie is lager dan normaal, omdat de gemeente een deel mee betaalt. Meer zorgverzekering, voor minder premie dus. De Regionale Sociale Dienst regelt de CAZ namens o.a. de gemeente De Bilt.

Verschillende pakketten

Voor de Collectieve Aanvullende Zorgverzekering heeft de RSD zorgverzekeraar DSW geselecteerd. Deze verzekeraar biedt twee verschillende pakketten aan. U bepaalt zelf hoe uitgebreid uw aanvullende verzekering is en dus hoeveel premie u moet betalen. Op de website www.gezondverzekerd.nl kunt u de gemeentelijke pakketten vergelijken met alle mogelijke zorgverzekeringen in Nederland en direct een aanmelding indienen.

Aanmelden

Op de website www.gezondverzekerd.nl kunnen inwoners nagaan of ze in aanmerking komen en direct een aanvraag indienen. Wie wil overstappen, maar moeite heeft met het invullen van het aanvraagformulier, kan de hulp inschakelen van de formulierenbrigade van de RSD via: 030 – 692 95 04 of [email protected].

Overstappen voor 1 januari

Inwoners die gebruik willen maken van de Collectieve Aanvullende Zorgverzekering doen er verstandig aan om vóór 1 januari de oude zorgverzekering op te zeggen en tegelijk de nieuwe zorgverzekering aan te vragen. Dat kan via www.gezondverzekerd.nl door aan te geven gebruik te willen maken van de overstapservice. De oude zorgverzekeraar krijgt dan automatisch bericht van de afmelding.

Meer informatie?

Bezoek de website van de RSD voor meer informatie of download de folder RSD Zorgverzekering 2018 (PDF). In de folder leest u meer over de collectieve aanvullende zorgverzekering. Bijvoorbeeld hoe u zich kunt aanmelden en waar u terecht kunt voor meer informatie of hulp bij uw aanmelding.

Bron: Gemeente de Bilt