Stichtsche Rugby Club uitgenodigd voor rugby interland

Foto: Stichtsche Rugby Football Club

BILTHOVEN – De enige rugby club die gemeente De Bilt rijk is, mocht afgelopen zaterdag bij de belangrijke interland Nederland-Zwitserland meelopen met de rugby internationals.

Het was een duel tussen de nummers 2 (Ned) en 3 (Zwitserland) van de European Rugby Trophy. De Stichtsche Rugby Football Club was door de Nederlandse Rugby Bond uitgenodigd om met de internationals het veld op te lopen, de vlag te dragen en de ballenjongens te leveren tijdens de wedstrijd. Met meer dan 30 kinderen reisde de Stichtsche Rugby naar Amsterdam af om het spektakel, dat bij een interland hoort, mee te maken.

Het was een zeer spannende wedstrijd die uiteindelijk door Nederland is gewonnen met 38-25 waardoor de 2e plek zeker is en wellicht uitzicht biedt naar promotie. Voor kinderen van Stichtsche Rugby was het leuk om samen op pad te gaan en hun helden te zien en persoonlijk te spreken.

Volgende week staan de mannen uit de Bilt zelf weer in het veld. SRFC speelt in een gecombineerd jongens onder 14 team met Rugbyclub Eemland de halve finale van de Cubs Poule.

Kennismaken met rugby?

Iedereen kan rugbyen. Jongens en meisjes. Groot en klein, snel of sterk. Voor ieder postuur is er een positie in het veld. Training is op dinsdag- en donderdagavond van 18.00 tot 19.30 op de Kees Boekelaan 1 in Bilthoven. Voor kinderen van 5 t/m 8 jaar zijn er elke woensdag van 15.30 tot 16.30 trainingen. Noppenschoenen, een bitje en kleren die vies mogen worden, meer heb je niet nodig.

Meer info op www.srfc.nl