Update: Leyenseweg dicht. Hoe staat het ervoor?

Foto: ©Aneo Mario Koning (fotokoning.nl)

Bilthoven.nieuws.nl is vandaag gaan kijken bij de werkzaamheden aan de oude spoorwegovergang aan de Leyenseweg in Bilthoven. Er waren veel vragen over waarom de Leyenseweg ter hoogte van de spoorwegovergang al zo vroeg is afgesloten, immers aan het spoor zelf gebeurt nog niet zo veel. Alleen de toegangsweg er naartoe is gesloopt, de spoorbomen zijn weg en er lijkt een zandbak aangelegd te worden. De vraag werpt zich op of al deze werkzaamheden niet in één keer kunnen plaatsvinden, om de totale doorlooptijd te verkorten.

Vandaag kwam er snel antwoord op onze vraag, want Bilthoven.nieuws.nl ging voor u kijken aan de kant van de wijk De Leijen.
Aldaar is een kraan druk bezig om een stuk aangebracht wit zand uit te vlakken waar rond omheen allemaal asfalt ligt en Onderdelen die rondom het spoor weg zijn gehaald. Dit stuk uitgevlakt zand is het gedeelte waar de spoorbrugbak op gebouwd gaat worden. Het toekomstige spoor komt daar bovenop te liggen. Daarna zal een tunnelbak geplaatst worden en zal het zand onder het spoor worden uitgegraven, zodat het wegverkeer ónder het spoor door kan rijden. Eerst wordt de brug geheel opgebouwd waarnaar  die naar zijn definitieve plek word verplaatst.

Hiervoor heeft men dus extra ruimte moeten creëren om het brugdeel net naast het spoor te kunnen opbouwen. Met deze fasering wordt het treinverkeer zo min mogelijk gehinderd.

Bijgaand treft u enkele foto’s van de situatie van begin januari 2016. Bilthoven.nieuws.nl zal u ook in de toekomst informeren over de voortgang van dit project zo ver wij info vrij krijgen.

 

foto’s: Aneo Mario Koning (fotokoning.nl)

bilthoven nieuws

bilthoven nieuws bilthoven nieuwsbilthoven nieuws

 

 

 

bilthoven nieuws bilthoven nieuws bilthoven nieuws bilthoven nieuws