FC De Bilt verstevigt koppositie

DE BILT – Na een goede reeks van overwinningen na de winterstop is FC De Bilt koploper in de tweede klasse en op 12 maart kwam vv Renswoude op bezoek.

Een tegenstander waar De Bilt enkele maanden geleden in de uitwedstrijd de handen vol aan had en slechts ternauwernood wist te winnen. Daarnaast is het risico om na zo’n mooie reeks te verslappen ook behoorlijk groot, maar de Biltse mannen zijn inmiddels ervaren genoeg om dat risico te minimaliseren. Dus een overwinning is noodzaak en wie weet, verliest de concurrentie wat punten.

Eerste helft

In het eerste kwartier lieten beide ploegen zien dat ze behoorlijk goed kunnen voetballen, maar het publiek kon niet echt genieten van kansrijke aanvallen. Tom Karst schoot een keer voorlangs en aan de andere kant werd een schot goed geblokt met behulp van een aanvaller uit Renswoude, waarvoor onze dank. In de 22e minuut was het raak. Joey Koetsier gaf een schitterende pass waardoor Tom alleen op de keeper kon af stormen. Evenals vorige week overzag Tom de situatie perfect en rondde hij deze kans af: 1-0. Enkele minuten later vuurde Jeffrey Dijksman een mooie schuiver af op het doel van Renswoude en het leek de 2-0 te worden, maar helaas belandde zijn schot op de paal. Deze sterke fase van FC De Bilt werd in de 33e minuut beloond met een prima doelpunt van Bart Kuijpers, waardoor het Biltse publiek redelijk comfortabel een pilsje kon gaan drinken in de kantine.

Tweede helft

Na rust ging De Bilt gewoon verder waar het was gebleven en deed Renswoude met goed verzorgd spel optisch gezien niet veel onder voor de koploper. Echt gevaarlijk is het voor het doel van Ricardo Pouw niet geweest en dat is echt een verdienste van de Biltse verdediging. Aan de andere kant van het veld was het alle hens aan dek. Eerst stormde Ashwin de Ruyter mee naar voren om een mooi schot op doel af te leveren. De keeper kon deze bal nog net met zijn vingertoppen tegen de lat tikken. In de 60e minuut rondde Tom een kans subliem af en de wedstrijd was beslist: 3-0. Maar De Bilt ging door. Een minuut later knalde Bart de bal keihard op de lat en enkele minuten later kopte Joey Koetsier de bal schitterend in de verre hoek (zie foto). Daarna vlogen de Bltse mannen er aan alle kanten langs en het was wachten op het volgende doelpunt. Vreemd genoeg kwam dit niet uit en van de vele mooie aanvallen, maar uit een directe vrije trap die mooi werd ingeschoten door Joey de Ruyter: 5-0.
Hier bleef het bij en na precies 90 floot de goed leidende scheidsrechter de wedstrijd af. FC De Bilt heeft een prima teamprestatie geleverd, maar wat deden de concurrenten? Achteraf bleek dat twee van de vier concurrenten punten hebben laten liggen, dus FC De Bilt heeft afgelopen zaterdag de koppositie verstevigd!
Volgende week gaat het eerste naar De Vecht en daarna speelt het eerste op 2 april thuis tegen vv De Meern.

Het tweede elftal heeft zeer degelijk met 4-0 gewonnen van Montfoort en behouden hiermee hun vijf punten voorsprong op de nummer twee.