Stichting Vierstee 2.0 realiseert WiFi installatie in Vierstee

Foto: De Vierstee

MAARTENSDIJK – Al lang was het voor vele bezoekers een wens om in de Vierstee in Maartensdijk een vast WiFi netwerk te hebben.

Zaterdag 19 maart heeft stichting Vierstee 2.0 deze wens in vervulling laten gaan. Vanaf nu heeft de Vierstee zijn eigen WiFi netwerk. De WiFi installatie kon gerealiseerd worden dankzij de vele gulle giften en donaties vanuit alle kanten van de samenleving, de gebruikers van de Vierstee en het bedrijfsleven.

Het gaat er, door diverse redenen, steeds meer naar uitzien dat het grootse deel van de Vierstee renovatie volgend jaar zomer uitgevoerd gaat worden en een klein deel nog deze zomer. Het bestuur van Stichting Vierstee 2.0 wilde echter niet wachten op de renovatie van komend jaar om nu al mogelijke verbeteringen aan de Vierstee te gaan realiseren. Daarom is gekeken naar welke verbeteringen al op korte termijn realiseerbaar waren, waarvan de waarde ook na de renovatie behouden blijft en welke past in de huidige setting.

Een vaste Vierstee WiFi netwerk voor internet toegang was een van de zaken welke al langer op de wensenlijst stond. In het onderzoek hierna bleek dat deze wens prima aan de “behoud van investering, ook na de renovatie” eis voldoet en goed inpasbaar was in de huidige situatie. Daarom is er voor gekozen om deze verbetering nu al te realiseren.

Zaterdag 19 maart heeft het bestuur van Stichting Vierstee 2.0 onder deskundige leiding de tien WiFi toegangspunten waaruit de installatie bestaat op verschillende plaatsen in de Vierstee aangelegd en geconfigureerd. Deze toegangspunten dekken qua bereik het grootste gedeelte van het oppervlak van de Vierstee. Mocht in de toekomst blijken dat er ook nog op andere punten WiFi dekking gewenst is, of dat er meer capaciteit nodig is, dan kunnen er extra toegangspunten geplaatst worden. De geplaatste WiFi installatie welke is gerealiseerd heeft groei mogelijkheden en is van professionele kwaliteit.

Vanuit Stichting Vierstee 2.0 is dit de eerste daadwerkelijke verbetering aan de Vierstee welke dankzij alle acties en fondswerving gerealiseerd kon worden, en er zullen er nog vele volgen. Dit is echter wel een mijlpaal waar het bestuur trots op is. Daarom wil het bestuur van de stichting iedereen bedanken die zich hiervoor heeft ingezet. Stichting Vierstee 2.0 wenst alle gebruikers van het Vierstee WiFi netwerk veel Internet plezier!

Het password voor de Vierstee WiFi is via de beheerders van de Vierstee te verkrijgen.