Nog paar kaarten beschikbaar voor pianoconcert Michiel Borstlap

Foto: Michiel Borstlap

Een bijzonder optreden vanavond in De Woudkapel in Bilthoven. Michiel Borstlap, jazzmusicus en componist van wereldfaam, speelt zijn muziek op de vleugel van De Woudkapel.

Geen pianist heeft zo’n grote impact gehad op de hedendaagse Nederlandse jazz als Michiel Borstlap. Michiel won o.a. als eerste niet-Amerikaan de prestigieuze Thelonious Monk Award. Het veroorzaakte een schok in Amerika! Zijn compositie Memory of Enchantment is op het album 1 + 1 opgenomen door jazzcoryfeeën Herbie Hancock en Wayne Shorter, en staat nog altijd op hun repertoire als zij duo-concerten verzorgen.In de afgelopen jaren heeft Michiel zich vooral in een klassieke richting ontwikkeld.  De albumtrilogie Blue, Reflective en Frames laat een steeds meer ingetogen pianist horen.

Muzikale duizendpoot

Borstlap valt op door zijn fabuleuze speltechniek, zijn melodieuze, doorleefde en mysterieuze composities, en niet te vergeten: de hartverwarmende wijze waarop hij deze speelt. Michiel lééft zijn muziek, met als resultaat doorleefde, persoonlijke en intense uitvoeringen van zijn composities. Een muzikale duizendpoot, dat is hij zeker, zoals uit zijn rijke discografie van – als we de nieuwe ArenA cd/dvd meerekenen – 23 albums, 2 dvd’s, 1 muziekboek en 1 echt leesboek, valt op te maken.  Zijn soundtrack voor de film Tiramisu van Paula van der Oest werd bekroond met een Gouden Kalf en daarnaast behaalde Borstlap een Edison en werd hij ook genomineerd voor de Polar Music Prize. Hij componeerde een opera in opdracht van de Emir van Qatar. Speciaal voor de uitvoeringen ervan werd een stadion gebouwd.

Lovende recensies

Hij kreeg als enige Nederlandse pianist lovende recensies in zo ongeveer alle belangrijke Amerikaanse dag- en weekbladen zoals New York Times en Washington Post. Michiel deelde het podium met Lavinia Meijer, Janine Jansen, Gino Vannelli, Les Paul, Toots Thielemans, Trijntje Oosterhuis, Dianne Reeves en Metropole Orkest. Daarnaast maakt hij nog altijd deel uit van het ensemble ‘Le Piano Africain’ van Ludovico Einaudi, waarmee hij dus grote arena’s aandoet en voor letterlijk tienduizenden mensen optreedt.

Kaarten

Vanavond treedt Michiel op in De Woudkapel. U kunt hier ook bij aanwezig zijn. Er is nog een aantal kaarten beschikbaar.

Na afloop van het concert in De Woudkapel maakt Michiel graag ruim de tijd om met het publiek in gesprek te gaan.
Kaarten voor dit unieke concert (15,- euro voor leden/vrienden en 20,- voor anderen ) kunnen besteld worden bij [email protected]

Datum: 29 maart 2016
Tijd: 20.00 – 22.00 uur
Plaats: Beethovenlaan 21 Bilthoven