Open dag bij dagbesteding Onvergetelijk Leven

Onvergetelijk Leven is o.a. in gemeente De Bilt een gecontracteerde aanbieder van dagbesteding. Senioren met (beginnende) dementie of sterke eenzaamheidsproblematiek die nog zelfstandig wonen in een van de 6 kernen, kunnen gebruik maken van de gestructureerde dagbesteding die Onvergetelijk Leven in een huiselijke en gemoedelijke sfeer biedt.

“Een persoonlijke en zinvolle dagbesteding bij dementie helpt”, licht Niek Visscher, directeur van Onvergetelijk Leven toe. “Enerzijds omdat deelname aan dagbesteding tot meer sociale contacten leidt en mensen het gevoel geeft weer ergens bij te horen en anderzijds omdat dagbesteding ook bijdraagt aan structuur, beweging en psychisch welbevinden. De dagbesteding van Onvergetelijk Leven is er op gericht om middels passende activiteiten en persoonlijke aandacht zinvol bezig te blijven, geestelijk en sociaal actief te blijven en voor meer structuur in het dagelijkse leven te zorgen. Mantelzorgers worden met een goede externe dagbesteding ook ontlast waardoor de zorg thuis langer vol te houden is.”

Voor inwoners gemeente de Bilt

Onvergetelijk Leven heeft sinds januari ook een locatie in Loosdrecht. Inwoners van gemeente de Bilt kunnen hier op eigen gelegenheid naar toe komen of door Onvergetelijk Leven opgehaald en thuisgebracht worden. Het ruime, lichte en sfeervolle pand, genaamd ’t Scheepsruim, biedt alle voorzieningen die wenselijk zijn om cliënten een gevarieerd dagprogramma te bieden; zowel binnen als buiten. Zo is er een grote groepsruimte voor gezamenlijke activiteiten en een hobbyruimte waar cliënten eventueel alleen actief bezig kunnen zijn. Tussen de middag wordt aan de lange tafel gezamenlijk gegeten. De warme maaltijd komt uit eigen keuken.

Open Dag

Zaterdag 2 april kunt u letterlijk en figuurlijk een kijkje in de keuken komen nemen. De deuren van locatie ‘t Scheepsruim staan namelijk van 11:00 tot 13:00 uur open voor het publiek. U kunt kennismaken met het team, u laten informeren over de activiteiten en organisatie en de locatie bezichtigen. De open dag is tevens bedoeld om mantelzorgers van dementerende senioren te informeren wat Onvergetelijk Leven voor hen kan betekenen.

Open Dag, zaterdag 2 april van 11:00 – 13:00 uur

Adres Lindelaan 101-b, Loosdrecht

IMG_1076poster_opendag