Leerlingen groep 7/8 Bosbergschool re-mixen er op los

Foto: Bilthoven.nieuws.nl

HOLLANDSCHE RADING – Vanmorgen vroeg reed een bijzonder vervoermiddel, de Elektruck, Hollandsche Rading binnen om uiteindelijk te parkeren bij de Bosbergschool.

Mobiele muziekwerkplaats

De Elektruck is een stadsbus uit 1976 die door kunstenaar Roel van de Laar en geluidstechnicus Bas Rombouts is omgebouwd tot een mobiele, digitale, muziekwerkplaats. De 2 jonge ondernemers willen jongeren zoveel mogelijk kennis laten maken met (elektronische) muziek en hun zelf, spelenderwijs, laten musiceren met de computer.

“Wij zijn ervan overtuigd dat onze consumptie maatschappij, waarbij alles in hapklare brokken wordt aangeleverd, ervoor zorgt dat veel jongeren hun creativiteit en zelfredzaamheid verliezen. Wij gebruiken muziek- en geluidsbewerking als middel, en stralen daarmee uit dat het zelf creëren van nieuwe dingen voldoening en zelfvertrouwen geeft. Daarnaast merken we dat creatief met muziek en geluid bezig zijn erg belangrijk is voor de ontwikkeling van kinderen. Het stimuleert het brein en verbetert het sociale vermogen en de concentratie.”

Digitaal rocken

Om dat doel te bereiken rijden Roel en Bas met hun Elektruck langs zo veel mogelijk scholen, instellingen en festivals om workshops aan te bieden. Vandaag mogen de leerlingen van groep 7 en 8 van de Bosbergschool een potje digitaal rocken tijdens de workshop re-mixen.