Geen winst voor heren Brandenburg in Veenendaal

Foto: ©Aneo mario koning Fotokoning.nl

Een zwaargehavend Brandenburg heren 1 verloor zaterdagavond in en tegen Veenendaal kansloos met 16-11. Naast de langdurig afwezigen Steven vervat en Jorrit Yperlaan ontbraken nu ook Dave Ligthart (net vader geworden) en Jorren Hanselaar (geschorst). Brandenburg startte te rustig met in achterhoofd de weinige wissels en de thuisclub kon al snel een 5-0 voorsprong nemen alvorens Brandenburg wat terug kon doen. Einde 1e periode stond een 5-2 achterstand op het scorebord. Begin 2e periode kreeg Brandenburg een man meer en leek een inhaalrace nog mogelijk maar deze werd jammerlijk gemist en in de counter scoorde VZC de 6-2. Daarna leek een grote nederlaag mogelijk want via 8-2 stond het halverwege 9-4, zeker ook toen de 2e midvoor Bas Mostert zijn 3e persoonlijke fout kreeg. Ook in de 3e periode wilde het niet lukken enerzijds doordat de keeper van VZC zijn dag had en als hij er niet bij kon paal en lat hem hielpen. Ook de man meer bij Brandenburg was 4 doelpunten uit 10 overal situatie. Pas in de 4e periode bij een 13-5 achterstand ging het weer een beetje lopen, mede omdat de thuisploeg noodgedwongen meer ging wisselen. Zo kon Brandenburg nog 6 keer scoren en kwam de 16-11 nederlaag tot stond.

Een terechte nederlaag met een te gehavend team. Positief was het goede spel van Jeugdspeler Max van der Werve. Brandenburg staat nog steeds 2e maar door de grote nederlaag moet volgende week gewonnen worden van het op de 4e plaats staande De Zaan uit Zaandam een lastige maar geen onmogelijke opgave. Een 2e plaats geeft recht op promotiewedstrijden.

 

Periode standen 5-2; 9-4; 13-5;16-11

Doelpuntenmakers: Joost van den Burg (4), Arnold Witteveen (3); Kees de Jong (2); Ralph Jansen en Arjan de Haas ieder 1.