Benefietconcert voor UNICEF-project Syrië ‘Back to School’

Foto: SOR-kwartet

DE BILT – Op donderdag 26 mei 2016 geeft het ensemble kwARTet op uitnodiging van Soroptimistclub De Bilt-Bilthoven een benefietconcert getiteld ‘VROUWEN – LIEF EN LEED’ in de Maria Christinakerk in Den Dolder, Dolderseweg 123. Start concert 20:15 uur, zaal open vanaf 19:30 uur.

Tijdens het theatraal concert worden liederen en duetten ten gehore gebracht die gaan over vrouwen uit alle werelddelen en het lief en leed dat hen treft in hun leven. Prachtige muziek van Dvorák, Schumann, Chopin, Debussy en een groot aantal vrouwelijke componisten. Hoewel vrouwen de boventoon voeren, is het concert ook voor mannen heel toegankelijk en zeker de moeite waard. Kaarten kosten € 15,- per stuk en zijn te bestellen via [email protected].

Syrië ‘Back to School’

De opbrengst van dit benefietconcert gaat naar Syrië ‘Back to School’, een project van de Nederlandse Soroptimistclubs in samenwerking met UNICEF. Het project zet onder meer prefab scholen neer in vluchtelingenkampen in Turkije en financiert leermiddelen voor Syrische vluchtelingenkinderen zodat zij de kans krijgen om ‘gewoon’ naar school te gaan. Zangeres en Soroptimist Wanda Peters: “Samen met UNICEF willen wij eraan bijdragen dat niet een hele generatie verloren gaat door de oorlog in Syrië.”

Het benefietconcert wordt door een groot aantal bedrijven gesponsord, waardoor de opbrengst van de kaarten in zijn geheel aan het goede doel gedoneerd zal worden. Kijk voor meer informatie over het concert op soroptimist.nl/syrie/back-to-school of unicef.nl.

kwARTet

Het ensemble kwARTet wordt gevormd door vier Soroptimisten, allemaal professionele musici: de bekende opera- en liedzangeres Irene Maessen uit Zaltbommel, zangeres en zangpedagoge Wanda Peters uit Bilthoven, pianiste Yvonne Hoekstra uit Soesterberg en zangeres en presentatrice van culturele evenementen Beatrice Dees uit Driebergen.

Soroptimistclub De Bilt-Bilthoven is onderdeel van de Unie van Soroptimistclubs in Nederland, Suriname en Curaçao, welke is opgericht in 1928. Tegenwoordig telt de Unie 3200 Soroptimisten in 101 clubs. Als grootste internationale serviceorganisatie van vakvrouwen zetten Soroptimisten zich wereldwijd in voor de bevordering van mensenrechten en de positieverbetering van vrouwen en meisjes.