Uitverkochte zaal bij benefietconcert voor Syrië ‘Back to School’

Foto: Soroptimistclub De Bilt-Bilthoven

DEN DOLDER – Afgelopen donderdag 26 mei 2016 gaf het ensemble kwARTet, op uitnodiging van Soroptimistclub De Bilt-Bilthoven,  een benefietconcert  in de Maria Christinakerk in Den Dolder.

Voor een uitverkochte zaal  werden door kwARTet, waarvan de Bilthovense zangeres en Soroptimist Wanda Peters deel uitmaakt, liederen ten gehore gebracht in tien verschillende talen, van 26 verschillende componisten, onder wie dertien vrouwen. De twee, door een pianiste (Yvonne Hoekstra) begeleide, sopranen (Wanda Peters en Irene Maessen) zongen ieder diverse liederen solo en daarnaast een aantal duetten. Het programma werd toegelicht en aan elkaar gepraat door presentatrice Beatrice Dees uit Driebergen. Zij vertelde met humor over de inhoud van de liederen, maar gaf ook uitleg over onder meer dissonante klanken. De avond verliep zonder een dissonant: de bezoekers, van jong (9 jaar) tot oud (90 jaar) genoten.

Actie met UNICEF

De opbrengst van deze avond gaat naar Syrië ‘Back to School’, een in 2014 gestart landelijk project van de Nederlandse Soroptimisten in samenwerking met UNICEF, waaraan ook Soroptimistclub De Bilt-Bilthoven haar steentje bijdraagt. Het project is gericht op het creëren van onderwijsvoorzieningen voor Syrische vluchtelingenkinderen in Turkije. In april jl. werd namens de Nederlandse Soroptimisten al een cheque van EUR 300.000 aan UNICEF overhandigd. De actie loopt nog door tot eind 2016.

Syrische koekjes

Dankzij de sponsors, waarvan velen uit de plaatselijke middenstand, waren de kosten gedekt en komen de opbrengsten van de entreekaarten en de catering volledig ten goede aan het project. Extra opbrengsten werden nog  gegenereerd door de verkoop van dozen wijn en van, door een Syrische vluchteling gebakken, Syrische koekjes. De avond bracht een bedrag op van ruim 4.000 euro.

Janneke Versteeg, voorzitter van Soroptimistclub De Bilt-Bilthoven, die de avond opende en afsloot: “Wij zijn trots dat we, met het door “onze” Wanda opgerichte kwARTet, zo’n mooie avond hebben kunnen organiseren waar zoveel mensen van genoten hebben, maar we zijn vooral blij met de mooie opbrengst voor Syrië ‘Back to School’.”

Unie van Soroptimistclubs

Soroptimistclub De Bilt-Bilthoven is onderdeel van de Unie van Soroptimistclubs in Nederland, Suriname en Curaçao, die is opgericht in 1928. Tegenwoordig telt de Nederlandse Unie 3.200 Soroptimisten verdeeld over 101 clubs. Als grootste internationale serviceorganisatie van vakvrouwen zetten Soroptimisten zich wereldwijd in voor de bevordering van mensenrechten en de positieverbetering van vrouwen en meisjes.