Bilthovense Mandy Snel zet na overlijden oom Domkaars-productie voort

Foto: Unknown

BILTHOVEN – Ruud Snel, bedenker van de Domkaars, overleed begin dit jaar. Hij goot meer dan 45 jaar kaarsen in Utrecht en runde zijn winkel Happy Heart Candles in de Donkerstraat. Sinds zijn overlijden is de populaire Domkaars een schaars goed geworden omdat de productie stil is komen te liggen.

Maar daar komt nu verandering in. De Domkaars is gered en de productie blijft in de familie. Mandy Snel uit Bilthoven gaat namelijk samen met haar tweelingzus Manon het levenswerk van hun oom voortzetten en zij zullen geleidelijk de productie weer op gang brengen.

Mandy Snel woont in Bilthoven en runt met haar man sportcentrum Kees. Tweelingzus Manon is in december vorig jaar geëmigreerd naar Spanje. Maar geen nood: ,,Zij gaat van daaruit de website opzetten. Het is de bedoeling dat ze in de winters veel in Nederland zal zijn. Dan gaat ze ook kaarsenmaken.”

De zussen Snel hadden ook graag het kaarsenwinkeltje van hun overleden oom overgenomen, maar dat gaat niet zomaar. Het is een monument dat hij huurde. De eerstvolgende op de lijst heeft de eerste rechten om er te gaan wonen. Ze hebben zich wél als potentiële huurders ingeschreven. Want dat zou het mooiste zijn; na de kaarsenproductie ook het winkeltje voortzetten. Hoe dan ook, de populaire Domkaars blijft dankzij de zusjes Snel behouden voor de stadspromotie van Utrecht.