Werelds Feest in Bilthoven Centrum wordt zaterdag 24 september grenzeloos genieten

Foto: Shutterstock

BILTHOVEN – De wereld ligt morgen letterlijk en figuurlijk aan je voeten in Bilthoven Centrum en De Kwinkelier.

De weersvooruitzichten zijn top. Het wordt morgen een stralende dag. En volgens de organisatie wordt het ook qua beleving een stralende dag. Alles hebben ze uit de kast gehaald om er morgen een gezellig evenement van te maken. Gezelligheid en diversiteit zijn de keywords. Van oude ambachten naar moderne technieken, van ‘verweggiestan’ naar dichtbijhuis. Van bekend naar onbekend. In Bilthoven Centrum is het morgen van ca. 9 tot ca 20 uur grenzeloos genieten voor jong en oud.

De HEMA express rijdt door het centrum en op 3 plaatsen kan je in en uit stappen. Je herkent de haltes aan de ballontorens. In het oude ING gebouw kunnen kinderen vanaf 16 uur met Nemo mee op avontuur en vanaf 18 uur met Kuifje en paps en/of mams kunnen gezellig aanschuiven op het Vinkenplein voor een hapje, drankje en babbeltje met bekenden en onbekenden.

Op het Vinkenplein staat er een groot podium waar vanaf 12 uur tot 20 uur tal van artiesten optreden. Rond 13:15 uur is er een meet & greet met DJ Gerard Ekdom. Oud Europees kampioen Panna Mo Boutaka komt om 14:00 uur naar het pannaveld bij de Kwinkelier voor een freestyle show en potjes panna met het publiek. De rotary zorgt voor een kidsfestijn bij de centrumkerk met o.a. een draaimolen en kidsspelen. In de kerk zal Sophies Voice ‘s middags 2 gratis optredens verzorgen waarmee ze verre liederen dichtbij brengen.

Cupcakes versieren, een palingrokerij, een selfie in een Riksja, een demo van Victorinox, proeven van exotisch fruit of genieten van een portie poffertjes of net die bijzondere handgemaakte mand uit Afrika scoren. Welke (reis)herinnering wil je ophalen, welke herinnering neem je mee naar huis? Een portie griekse olijven, Hollandse kaas, Franse chocolade of een mooie Vingino jas voor je kids, een aantrekkelijk geprijste trollbead of een vintage artikel?

De Pasar Malam brengt je naar Indonesië, het Uilenpad leid je naar Little China waar je kan theeproeven, armbandjes rijgen en/of een tijdelijke tattoo kan laten zetten. Het Emmaplein laat je zien hoe mooi en bijzonder handgemaakte fairtrade producten zijn. Op de Kwinkelier zijn er allerlei kraampjes en vermaak. Aan het eind van het Uilenpad kan je je behendigheid laten zien op het pannaveld.

Het werelds Feest is een initiatief van de winkeliers en horeca in Bilthoven Centrum en De Kwinkelier. De entourage is in het winkelgebied misschien niet werelds maar morgen zorgen de ondernemers voor een wereldse beleving. Kom grenzeloos beleven, genieten, proeven, ontmoeten en doen.

logo Wereldfeest_blauw