Beleven, proeven en genieten tijdens Boer-Gondische markt

Foto: Landwinkel de Hooierij

DE BILT – Op zaterdag 29 oktober van 11.00 tot 18.00 uur vindt de Boer-Gondische markt plaats op het erf van de boerderij bij Landwinkel De Hooierij aan de universiteitsweg 1 in De Bilt.

Landwinkel De Hooierij is een boerderijwinkel gevestigd in de voormalige hooiberg op het erf van zorgboerderij Nieuw Bureveld. De familie Wismeijer-Stelling runt hier een bijzondere boerderij en boerderijwinkel met een groot assortiment biologische- en streekgebonden producten. Het rundvlees komt direct van hun Biltse Blauwe koeien. Sinds dit jaar runt tuinderij de Groene Steen de moestuin op het erf. Daardoor worden de groentes vanuit eigen tuin direct in de boerderijwinkel aangeboden. Vers, puur en eerlijk.

De Boer-Gondische markt op zaterdag 29 oktober a.s. is met zekerheid bijzonder te noemen. Er is in de maanden voorafgaande aan de Boer-Gondische markt veel werk verricht om er een feest van te maken. De gezellige pure markt met diverse kramen strekt zich uit over het erf van de boerderij. De markt biedt houtbewerking, creatieve kramen, streekproducten en cadeau artikelen. De boerderijwinkel met vlees, biologische- en streekgebonden producten is de hele dag open. Kinderen kunnen zich vermaken op de boerderij, bij het springkussen en met een leuke speurtocht.

Slijterij Verhaar brengt u op de hoogte over de juiste wijn bij de gerechten. U kunt proeven van heerlijk biologische olijfolie en Hollandse wilde ganzenvlees. Er is een grote kraam met jam en chutney en heerlijk taarten van de Tafel van 18. Bij het kampvuurtje op het boerderijterras kunt u genieten van een lekker kopje koffie met gebak of een smaakvolle eigen biltse hamburger of pannenkoek.

Parkeren en toegang tot de Boer-Gondische markt is gratis.