Week van Het Landschap, mooi dichtbij

Foto: Renk Ruiter

BILTHOVEN – De provinciale Landschappen, waaronder Utrechts Landschap, laten graag zien hoe mooi en divers natuur dicht bij huis is. In de herfstvakantie van 15 t/m 23 oktober 2016 organiseren zij de Week van Het Landschap: acht dagen boordevol activiteiten voor jong en oud om de natuur in de eigen omgeving te verkennen en te beleven.

Op diverse locaties in de provincie Utrecht, worden activiteiten georganiseerd tijdens deze week. U kunt dicht bij huis deelnemen aan een van de tientallen boeiende excursies, wandel-, vaar- en fietstochten en nog veel meer. Ga mee met de boswachter of ga er zelf op uit met een wandel- of fietsroute en ontdek de natuur in de provincie Utrecht! Utrechts Landschap heeft alles op een rij gezet in een activiteitenoverzicht: https://www.utrechtslandschap.nl/activiteiten/week-van-het-landschap-2016

Van een herfstfeest met lokale producten tot een wandelexcursiedoor een sneeuwsmeltwaterdal. Of doe mee met de leerzame speurtocht voor de kinderen. In deze periode van het jaar is het weer een genot om buiten te zijn. Langzaam veranderen de kleuren in het bos en de dieren bereiden zich weer voor op de winter.

Veel van deze activiteiten zijn gratis toegankelijk. Ook zijn er diverse kinderroutes beschikbaar in het infocentra.