Workshop Schets je Tuin door Madelon Oostwoud

Foto: Madelon Oostwoud

MAARTENSDIJK – Uw eigen tuin tekenen en op een aantrekkelijke, smaakvolle manier op papier weergeven. Zaterdag 15 oktober organiseert Madelon Oostwoud i.s.m. de Wiltfang in Maartensdijk de workshop Schets je Tuin.

Tijdens de workshop tekent u met potlood de eigen tuin op schaal, en vervolgens met stift en kleurstiften. U gaat niet ontwerpen, maar u tekent wat er is, zodat u daarna met ontwerpen aan de slag kan. Met die tekening kunt u makkelijker communiceren met kwekers, hoveniers of tuincentra over de indeling en invulling van uw tuin. U krijgt ‘tips en tricks’ om de planten van uw keuze te tekenen, ook als u niet over een enorm tekentalent beschikt. U leert verschillende technieken om op een snelle en voor iedereen begrijpelijke manier te tekenen. Breng als voorbereiding de maten van uw tuin mee en een lijstje van planten die u leuk of lekker vindt. Tekenmaterialen (verschillende soorten papier, stiften, potloden, meetlatjes ) en voorbeelden zijn voorhanden. Na afloop van de workshop heeft u uw tuin op papier, en kunt u met gemak verder met het bedenken van een aantrekkelijke en smaakvolle indeling. De workshop duurt 2 uur.

Madelon Oostwoud

Madelon Oostwoud is de auteur van het boek “Een kleine eetbare tuin met vaste planten” dat onlangs verscheen bij KNNV-Uitgeverij. Het is niet zomaar het zoveelste tuinboek. Veel tuinboeken gaan over mooie siertuinen of moestuinieren. De combinatie “sfeervolle siertuin én eetbare planten” was er nog niet. Dit boek is een ontwerphandleiding waarmee iedere tuinier aan de slag kan om zijn tuin, balkon of terras om te toveren in een eetbare siertuin. De losse plantenlijst bij het boek is uniek. Niet eerder zijn alle eetbare vaste planten overzichtelijk bijeen gezet met hun grond- en lichtbehoefte, groeihoogte en – breedte en bruikbaarheid in de keuken. Het boek kreeg lovende recensies van kwekers en kenners en wordt bij de studie permacultuur als leidraad gebruikt. Het is tevens genomineerd voor de Jan Wolkers Prijs 2016 voor Natuurboeken.

Tijd: 10.00- 12.00 uur
Locatie: De Wiltfang, Industrieweg 7, 3738 JW Maartensdijk
aanmelden via www.dewiltfang.nl onder workshops.
 3

 

Bewaren