De HIP Foundation gunt ieder kind een steuntje in de rug

Foto: HIP Foundation

BILTHOVEN – De HIP Foundation zorgt dat kinderen, die even niet mee kunnen komen op school, een steuntje in de rug krijgen. Soms zit het even niet mee in het leven van een kind als gevolg van ziekte, ouders die gaan scheiden, of een verhuizing.

De foundation richt zich op kinderen uit groep 6 en 7, die tijdelijk onderpresteren en waarvan de verwachting is dat ze met een extra zetje weer op het juiste spoor komen. De foundation doet dat met een pakket van 12 remedial teaching-lessen. De kinderen worden aangemeld via school. De inkomsten komen van fondsen, sponsors en privé-donaties.

Fun-raising avond

Zaterdag 5 november wordt er daarom een fun-raising avond georganiseerd. De eerste, grote publieke activiteit waar cabaretier Coen Jutte ervoor gaat zorgen dat de lachsalvo’s door de Centrumkerk zullen schallen, bezoekers een uiterst plezierige avond gaan beleven en de HIP Foundation financieel gesteund gaat worden.  Na afloop van de voorstelling gaat het festijn vrolijk door bij PK Bar en Kitchen. Er zijn nog een paar kaarten beschikbaar. Klik hier voor meer info.

Er gebeurt moment heel veel bij de HIP Foundation. Om er voor te zorgen dat alle kinderen gelijke kansen krijgen in het onderwijs moet er veel werk verzet worden. “Waar de politiek komt met woorden, komt de HIP Foundation met daden.” Deze quote van de HIP Foundation is niet ongemerkt gebleven. De partij van politicus Jesse Klaver heeft de HIP Foundation uitgenodigd voor een gesprek over het werk, de doelstellingen en visie van de foundation. Initiatiefneemster en bestuurslid van de HIP Foundation Miriam Lensen “ook Jesse Klaver gunt ieder kind een steuntje in de rug. Ik kijk er naar uit om met hem in gesprek te gaan.”

Financiële donaties

“Elk kind moet zich in een veilige, vertrouwde en stimulerende omgeving kunnen ontwikkelen naast de formele onderwijsinstelling (school). Ook als daar om persoonlijke of financiële redenen vanuit de thuissituatie geen ruimte voor is”, aldus Miriam Lensen. “Zonder financiële donaties kan de HIP Foundation echter niet bestaan. Bij de HIP Foundation kun je kiezen of je eenmalig, per maand, kwartaal of per jaar een bedrag doneert. Groot of klein, alle beetjes helpen.” Voor meer informatie over de donatie-mogelijkheden klik hier.