Nieuwe reportage moet politie wakker schudden

Foto: Fam. Graafsma

HOLLANDSCHE RADING – Een team dat onderzoek doet naar de dood van de 16-jarige Dascha Graafsma uit Hollandsche Rading publiceert vanavond een nieuwe reportage op de facebookpagina Team Dascha Onderzoek.

Dascha werd vorig jaar na een avondje stappen dood gevonden bij het spoor in Hilversum. Ze bleek te zijn gegrepen door een trein. De politie concludeerde na onderzoek dat de tiener zelfmoord had gepleegd, maar de familie kan zich niet in die conclusie vinden.

Haar nabestaanden zijn daarom zelf een onderzoek gestart. UIt nieuwe verklaringen zou blijken dat Dascha na het verlaten van uitgaansgelegenheid ‘Let’s get dwon’ toch gezien is door een aantal mensen waardoor het onderzoeksteam zich heeft gericht op een bepaalde route die Dascha mogelijk heeft afgegeled. Recent filmde zij een reconstructie van de fatale avond. De reconstructie wordt vanavond in de vorm van een reportage online aan het publiek getoond.

De reportage zou nieuwe feiten onthullen en daarmee een nieuwe visie op haar dood geven. Het onderzoeksteam hoopt hiermee de politie wakker te schudden en een heropening van de zaak af te dwingen.