Natuurijsbaan in Hollandsche Rading

Foto: FB Bosbergschool/Hollandsche Rading

HOLLANDSCHE RADING – Geen grote vijver, geen open water, geen sloot maar wel een plein en dankzij enthousiasme en daadkracht heeft Hollandsche Rading sinds vandaag een heuse natuur ijsbaan.

Bij de aanleg van het speelplein nabij het dorpshuis, de Bosbergschool en de tennisvereniging heeft een oplettende dorpsgenoot er destijds voor gezorgd dat het mogelijk is om om het basketveld bij vorst te laten veranderen in een ijsbaan. En zo geschiedde de afgelopen dagen. Toen een aantal bewoners de weersvooruitzichten zagen besloten ze er voor te gaan: ‘Hollandsche Rading on Ice’.

Sinds afgelopen zondag is er met ongekend enthousiasme en vereende krachten gespoten, overlegd en doorgewerkt. Leek het doel dinsdagmiddag nog ver weg, na een schietgebedje naar de weergoden en  ampel overleg besloten de ijsmeesters alles op alles te zetten. De waterslangen werden weer uitgerold, de ijsbaan werd opnieuw van een waterlaag voorzien en net voor middernacht kwam het sein ‘it giet oan’.

De leerlingen van de Bosbergschool hadden vanmorgen de primeur en mochten hun schaatsen onderbinden of stappen zetten op de natuurijsbaan in Hollandsche Rading. Niet alleen de jeugd en de ouders genieten van de ijspret. Op de facebookpagina van de Bosbergschool kwamen vandaag diverse berichten binnen van volgers die zich ijspret in Hollandsche Rading uit hun jeugd konden herinneren. In het verleden is ook een keer de tennisbaan omgetoverd in een ijsbaan en zijn er meer initiatieven geweest.

Mooi om te zien dat een aantal inwoners hun jeugdherinneringen omzetten in daden voor memorabele herinneringen t.b.v. de volgende generatie. ‘It giet oan’.